Vill lära mig laga mat bättre

Färgglad mat

Det trodde jag aldrig jag skulle skriva eller säga. Att jag VILL laga mat. Men jo så är det faktiskt nu.

Har aldrig tyckt att matlagning varit roligt, det har varit ett nödvändigt ont. Det har också varit något som jag undvikit så mycket jag kan.

Mina matpreferenser

En period i mitt liv åt jag bara rawfood och då lagade jag mat varje dag och tyckte det var roligt. Men det var tidsödande. Och det var långt innan det blev trendigt så det fanns inte så mycket stöd för den typen av mat nånstans. Jag tröttnade och började införa varm mat, ris, ost, smör etc igen. Dock kom aldrig kött och kyckling tillbaka in i kosten. Fisk äter jag ibland, men känner mer och mer att jag lätt kan avvara det, särskilt i min egen matlagning.

Jag äter vegetarisk kost, gärna mer och mer veganskt. Men jag älskar ost och smör. Det är svårt att sluta med helt, men jag drar ner på det i perioder, i alla fall osten. Jag använder havremjölk till mina overnight oats och i kaffet. Gärna havrefraiche istället för creme fraiche när det finns att tillgå. Provar gärna de veganska halvfabrikaten jag hittar i matbutikerna, och utbudet varierar stort mellan länderna.

Kött, fågel, musslor och gluten äter jag inte alls.

Älskar falafel och vill laga det igen!

Inspiration att laga mer mat

Det senaste året har jag lärt mig äta kikärtor, bönor och linser, något jag tidigare inte alls tyckt varit gott. Men med rätt kryddor och tillagningssätt så har jag insett att det är jättegott. Och det gör mig nyfiken på vilka smakupplevelser vi kan få genom att jag öppnar dörren till ny matlagning.

Vi äter gärna väldigt smakrika och färgglada måltider och jag har köpt hem en liten matlagningskurs från Zeina Mourtada som heter ”Upptäck Mellanösterns smaker”. Efter att ha sett de flesta avsnitten så är jag så inspirerad att gå all-in och göra den maten jag mår bra av och som jag älskar att äta.

Tänkte försöka ägna det kommande året till att lära mig mer om matlagning, testa olika recept och verkligen tillföra nya smaker i vårt liv. Vi har mer tid i den här livsstilen, tid att laga mat och gärna tillsammans.

Bilder: skärmdumpar från matlagningskurs med Zeina

/Anna

Vill du se mer av vår vardag?

Anna & Roger Forsberg

Anna och Roger Forsberg

Vi bor på heltid i vår husbil FrankieBoy. Arbetar deltid med digitala tjänster i egna företaget VimleWebb AB. Lever så mycket bättre med hela Europa som vårt vardagsrum.

Båda två är förändringsberoende och nyfikna. Lever minimalistiskt och är tillsammans 24/7. Använd gärna meny och sökfunktion för att läsa mer om oss, våra erfarenheter, boplatser och färdvägar.