Vilket fascinerande oväder!

oväder katalonien

Natten till igår var vi i det värsta ovädret vi upplevt sen vi flyttade in i FrankieBoy.  

Ovädret var väntat, vi har alltid koll på vädret via vanliga appar och via Windy. Men när det sen kommer över oss är det något annat än vad vi kunde föreställa oss. Det är så mäktigt. I den situationen är jag väldigt ödmjuk, inte rädd. Roger sov eller försökte sova, medans jag var klarvaken av nyfikenheten på hur ovädret påverkade livet på campingen.

När det regnar så stor droppar låter det som om det haglar. Det slår hårt mot taket, som är mindre än en meter från våra huvudet när vi ligger i sängen. Det bildades snabbt pooler på marken på hela campingen. Enligt apparna skulle det komma ca 100mm under ett dygn, men jag har ingen aning om hur mycket det kom. Personalen på campingen var ute på natten och arbetade, bland annat med att rensa brunnarna för att avrinningen skulle fungera. Såg att de också tittade till husvagnar som stängts och lämnats för vintern.

Det blixtrade och åskade konstant. Åskan hörde vi knappt för vågorna slog in hårt mot stranden. Ljuset från allt blixtrande gav nästan dagsljus över campingen. Här kan du se en film på vår Facebooksida.Här kan du se en film på vår Facebooksida.

Vi hade glömt att dra ut elkabeln från bilen på kvällen innan ovädret drog in. Elen kom och gick, vilket inte spelade någon som helst roll, men jag ändrade från el till gasol på kylen för att inte riskera att kylen gav upp av påfrestningen. Stängde också av vår router av samma anledning.

Jag gick till slut upp vid 10-tiden, efter en natt utan särskilt mycket sömn så klart. Ser då att campingpersonalen städar. De krattar upp löv och annat som vattnet skapat i högar. Regnet hade avtagit och det droppade ”vanligt regn”. Åskan var borta men havet var fortfarande i uppror.

oväder i spanien

Höga vågor slår in på stranden och strandpromenaden.

En mäktig och fascinerande natt. Efter regn kommer solsken och ja, nu är det bara sol i väderprognosen.

Självklart är översvämningar inte något fascinerande, så de som drabbats illa av detta oväder sänder vi en extra tanke till.

/Anna. & Roger

Vill du se mer av vår vardag?

Anna & Roger Forsberg

Anna och Roger Forsberg

Vi bor på heltid i vår plåtis Vega. Arbetar deltid med digitala tjänster i egna företaget VimleWebb AB. Lever så mycket bättre med hela Europa som vårt vardagsrum.

Båda två är förändringsberoende och nyfikna. Lever minimalistiskt och är tillsammans 24/7. Använd gärna meny och sökfunktion för att läsa mer om oss, våra erfarenheter, boplatser och färdvägar.