Vilken mat funkar att laga i husbilen?

husbilsmat

Tänker att det mesta egentligen går att laga, eftersom vi har både gasgrill, gasspis, elplatta och ugn. Men ändå sorterar jag nu recepten som är samlade i Evernote i ”Husbilsrecept”, ”Recept” och ”Sötsaker”.

När jag ramlar på bra recept så sparar jag de i en mapp i Evernote. Där kan jag sedan söka fram lämpligt recept utifrån ingredienser jag har hemma till exempel.

Jag tänker att vi kommer laga mer mat själva när vi bor i husbilen mot vad vi gör nu när vi bor mitt i city och har blivit lata av bekvämligheten. Dels för att vi ofta kommer att stå långt från restauranger men också för att vi har som målsättning att minimera våra utgifter så mycket vi kan. Men samtidigt kunna njuta av sånt vi älskar, som t.ex. god mat.

Vi kommer inte vilja laga mat som tar lång tid. Vi kommer inte heller vilja/kunna laga storkok ofta då vi har begränsat frys/kylutrymme. Vi kommer gärna att grilla, det har vi längtat efter sen vi flyttade till lägenheten.

Det finns massor av recept att välja och vraka på, och jag ser faktiskt fram emot att testa mig fram och hitta nya favoritrecept!

Vad är ditt bästa recept på enkel och snabb mat? Jag äter inte gluten, musslor, hela bönor, kyckling eller kött, så har du nån favorit utan de ingredienserna som du vill dela med dig av så blir jag väldigt glad!

/Anna

Bilden är från en middag på restaurang Momenti Liberi i Alingsås på Alla Hjärtans Dag. 

Vill du se mer av vår vardag?

Anna & Roger Forsberg

Anna och Roger Forsberg

Vi bor på heltid i vår husbil FrankieBoy. Arbetar deltid med digitala tjänster i egna företaget VimleWebb AB. Lever så mycket bättre med hela Europa som vårt vardagsrum.

Båda två är förändringsberoende och nyfikna. Lever minimalistiskt och är tillsammans 24/7. Använd gärna meny och sökfunktion för att läsa mer om oss, våra erfarenheter, boplatser och färdvägar.