Vi vill testa golf!

Kobergs golfklubb

En perfekt sysselsättning och rörelse tror vi att golf är. Så om några månader vill vi prova och lära oss mer.

Nyfikenheten har funnits rätt länge, men vi har förstås att det kan uppsluka mycket av ens tid om en gillar det, så vi har medvetet valt bort att ens prova golf tidigare. Men nu är det dags. Vi har ägnat ett antal timmar till att läsa på olika golfklubbars hemsidor. För att försöka jämföra vad som erbjuds innan vi anmäler oss till en introduktion. Eftersom vi är nybörjare vet vi ju inte ens vad vi ska leta efter, men det här har vi i alla fall tänkt på.

Introduktionskurs

De flesta golfbanor erbjuder ett paketpris med kurs, grönt kort och medlemsskap i ett. Toppen bra egentligen! Men det blir ju direkt några tusen utan att vi ens vet om vi tycker det är kul. Falköpings GK verkar erbjuda en introduktionskurs som inte kostar något. Det tycker vi låter bra, så har kontaktat dem för att se om det finns några platser kvar 2019.

Låna klubbor

Vi vill gärna kunna låna klubbor hela säsongen 2019. För att ge aktiviteten en riktig chans utan att dra på oss onödiga kostnader (och lastvikt i vårt hem!). Var vi ska förvara eventuella framtida golfbagar får vi fundera kring, om det blir aktuellt.

Ställplats

De flesta golfbanor erbjuder plats för husbilen. En del är dyrare än andra. Men priset avgör inte för det handlar om 100-150,-/dygn inkl. el och det är ok då det också brukar finnas fräsch toa och dusch tillgängligt.

Avstånd

Vår hemma bas i Sverige är ju Partille och vi lär också hänga mycket i Alingsås. Så vi har tittat på golfbanor som ligger inom 10 mils radie till Alingsås, så vi lätt kan sticka och golfa när vi känner för det.

Medlemsskap

Golf är inte den billigaste sysselsättningen, särskilt inte om en räknar in klubbor och annat material om en vill fortsätta spela efter första testsäsongen. Olika medlemskap erbjuder olika möjligheter. Det gäller att hitta det som passar en bäst. Som nybörjare har de flesta klubbar redan satt samman ett medlemsskap, så det är inte så mkt att välja på. Men en kan ju välja vilken golfklubbs nybörjarmedlemsskap som en tilltalas bäst av.

Vi vill gärna ha fritt spel på banan och vi vill kunna träna på övningsområde. Gärna gå rundor på banan med tränare/fadder eller liknande så vi kan få stöd i vårt spel. Har du några tips är det bara att kommentera!

Ja det här är lite av vad vi ägnar vår lediga tid åt just nu. Utforskar. Golf. Trodde inte jag skulle skriva det, inte förrän i blev pensionärer. Men det är ett faktum att vi nu har tid. Tid att tänka på vad vi vill ägna vår egna tid åt.

Bilden är från Kobergs golfbana, där vi stod parkerade en natt förra året.

/Anna

Vill du se mer av vår vardag?

Anna & Roger Forsberg

Anna och Roger Forsberg

Vi bor på heltid i vår husbil FrankieBoy. Arbetar deltid med digitala tjänster i egna företaget VimleWebb AB. Lever så mycket bättre med hela Europa som vårt vardagsrum.

Båda två är förändringsberoende och nyfikna. Lever minimalistiskt och är tillsammans 24/7. Använd gärna meny och sökfunktion för att läsa mer om oss, våra erfarenheter, boplatser och färdvägar.