Vi struntar i att stripa bilen mer

dekor på husbilen

Så många turer det varit angående omstripning av FrankieBoy. Och med nya logotypen och färgen var vi helt övertygade om att vi skulle stripa om. Men.

När vi tog fram logotyperna för bloggen och FrankieBoy så kändes det helt rätt att göra en omprofilering av FrankieBoy också. Många timmar las ner för att hitta rätt. Nu var det dags att faktiskt ”måla om” vårt hem.

Vi har ju varit inne på ny dekor tidigare men då blev det inte så, däremot gjorde vi ju vår QR-kod på bakstammen förra sommaren och den gillar vi skarpt!

Nu har vi väldigt fina skisser på hur en omstripning skulle kunna bli, men nej, vi backar faktiskt igen. Det är väl egentligen två anledningar till det.

grannar vi undviker

frankieboy

Kostnaden

Vi räknar ju våra utgifter i antal månaders arbete och detta skulle faktiskt bli flera månader eftersom vi skulle få kraftigt avdrag vid inbyte. Dekoren måste återställas till Frankias original vid försäljning. Det är inte direkt gratis. Och det är något vi måste ta med i vår kalkyl när vi räknar ut kostnaden för en total omstripning. Även om det inte är aktuellt nu att sälja.

Först kostnaden för att avstripa befintlig dekor, sedan applicera vår egen och den dagen vi säljer avstripa igen för att sätta på Frankias original. Det blir mycket kronor som ska rulla, för något fullkomligt oviktigt. Egentligen. Visst, det vore kul. Men nej. Det är inte värt pengarna tycker vi.

Iögonfallande

Ni som redan känner till oss genom bloggen vet ju att vi har en QR-kod. Genom att stripa upp logotyper och starka plommonfärger så sticker vi ut överallt. Vår FrankieBoy skulle bli väldigt iögonfallande. Otroligt kul och rätt fräckt skulle faktiskt vår dekor bli, men vi funderar på om vi alltid vill ha ögonen på oss? Nej, det är så klart skönt att kunna vara inkognito ibland också.

Så även om vi känner att det vore fantastiskt roligt och härligt att få ha ett snyggare hem så är främst kostnaden den stora orsaken till att vi låter bli. Det är inte försvarbart för oss. Och det är inget konstigt att vi ännu en gång ändrar oss. Vi spånar, sen utforskar vi och sen ändrar vi oss titt som tätt. Det är vår melodi.

Vi rullar vidare utan vår plommonfärg på FrankieBoys exteriör och det känns bra det också, även om det inte var så vi tänkt med nya profileringen, från början. Men vi är ju bra på att ta beslut så det blev ett nytt 🙂

Bilden är återanvända från andra inlägg.

/Anna & Roger

Vill du se mer av vår vardag?

Anna & Roger Forsberg

Anna och Roger Forsberg

Vi bor på heltid i vår husbil FrankieBoy. Arbetar deltid med digitala tjänster i egna företaget VimleWebb AB. Lever så mycket bättre med hela Europa som vårt vardagsrum.

Båda två är förändringsberoende och nyfikna. Lever minimalistiskt och är tillsammans 24/7. Använd gärna meny och sökfunktion för att läsa mer om oss, våra erfarenheter, boplatser och färdvägar.