Vi kan och vill inte stanna överallt

stralsund

Att bo på hjul betyder att vi rullar mycket, men vi kan så klart inte besöka varje plats vi passerar.

Det är självklart så att vi har en lång wish-list. En lista med platser som vi vill besöka, se och göra. Vi samlar allt vi hittar i Mapstr som jag berättat om tidigare. Det är en gedigen lista som fylls på med nya platser. De besökta platserna tas bort efterhand men vi tycker ändå listan bara blir längre 🙂

Det är nu en månad sedan vi lämnade Sverige och vi har inte kommit längre än till Bayern i Tyskland. Om vi skulle stanna precis överallt där det är fint, historiskt, vackert eller skönt så skulle vi fortfarande vara kvar i Danmark.

Vår plan i år var att ge Tyskland tid. Och det har vi gjort och vi gör fortfarande (vi väntar ju dessutom på våra nya madrasser). Men rätt var det är så är vi färdiga. Vi känner då att vi vill rulla vidare, även om vi inte sett det där slottet alla pratar om, eller inte gjort den där avstickaren som stod på vår wish-list. Det kan också vara så att vi hamnar på platser vi inte hade på vår lista, riktiga pärlor som vi inte kände till förrän vi råkade hamna där.

En pärla – Sanddornstrand

Ibland stannar vi länge, längre än vi tänkt på en plats. Ibland bara i några timmar för att kolla läget. Det finns inget rätt eller fel, det finns inte en regel som alla behöver följa. Och vi gör ju sällan som alla andra.

dresden

Tre timmar gav vi Dresden

Det är en av de stora tjusningarna med vår livsstil, att vi inte måste något, vi missar inget utan vi gör som vi behagar i princip varje dag. Vi har ingen färdplan, vi har inga bokade boplatser (jo jul/nyår) som vi måste ta oss till ett visst datum. Som du säker läst många gånger: lust, behov och väder styr vårt liv

Vi är fria att ta nya beslut varje dag, om vi vill. Och så är det. Så vill vi ha det. Och så behöver det vara. För oss. Vi varken vill eller kan stanna överallt.

Översta bilden är från Stralsund.

/Anna & Roger

Vill du se mer av vår vardag?

Anna & Roger Forsberg

Anna och Roger Forsberg

Vi bor på heltid i vår husbil FrankieBoy. Arbetar deltid med digitala tjänster i egna företaget VimleWebb AB. Lever så mycket bättre med hela Europa som vårt vardagsrum.

Båda två är förändringsberoende och nyfikna. Lever minimalistiskt och är tillsammans 24/7. Använd gärna meny och sökfunktion för att läsa mer om oss, våra erfarenheter, boplatser och färdvägar.