Vi hatar inte måndagar, gör du?

hata måndagar

Måndag igen. En ofta hatad veckodag. Varför? Hur är det med måndagen, hatar du den?

Det dök upp en bild i mitt (Annas) flöde på Facebook, en person som höll en skylt där detta var skrivet:

Du hatar ditt liv, inte måndagar

Självklart började jag reflektera över det, det är ju sån jag är. Vad är det som gör att en känner hat för måndagar. Vad är det för fel på måndagar egentligen? Ligger det något i citatet, är det kanske ens livsval det är dags att se över om en hatar måndagar?

Varför hata måndagar?

Är alla dagar en transportsträcka till helgen? Om svaret på den frågan är Ja, så är det inte konstigt om måndagar inte är en populär veckodag. För det betyder ju att det är fem dagar kvar tills livet börjar igen. Om en lever för helgerna och semestern.

Är det jobbet som är orsaken? Arbetstiderna, arbetsuppgifterna, kollegorna? Vad kan en göra för att jobbet ska fylla en annan funktion än att bara att betala räkningarna. Kanske det är så att räkningarna behöver bli färre, så kravet på inkomst är lägre?

Eller är det kanske bara en vana. En normalitet. Något som är accepterat och bara att gilla? Alla hatar måndagar. Eller?

Kan det vara så att kontrasten mellan söndag och måndag gör måndagar så jobbiga? Att söndagens lediga dag, kanske med härligt umgänge med familj och vänner ska ta slut för att stämpla in på jobbet på måndag morgon. För tisdagen är ofta inte lika tuff som måndagen väl?

Är måndagen förknippad med känslan av att friheten att göra egna val är begränsad? Att en lever för någon annans behov? Att ens egna val får vänta i några dagar tills det blir ledighet igen?

Vi tänker att allt egentligen handlar om hur vi möter våra egna känslor och reaktioner. Hur vi agerar på dem. Om måndagar känns jobbiga, kanske det är viktigt att sluta hata dem. Att istället öppna famnen och ta emot måndagen med samma glädje som ofta sker med fredagen. Kanske försöka se måndagen som en nystart till att skapa en fantastisk vecka.

Bara reflektioner. Vi har också måndagar. Men vi hatar varken dem eller någon annan veckodag. Däremot är vi väldigt övertygade om att antingen så gillar en läget och gör det bästa av det eller så förändrar en läget. Vi är bra på förändringar.

Bilden har Roger fotat i Alcacer do Sal

/Anna & Roger

Vill du se mer av vår vardag?

Anna & Roger Forsberg

Anna och Roger Forsberg

Vi bor på heltid i vår husbil FrankieBoy. Arbetar deltid med digitala tjänster i egna företaget VimleWebb AB. Lever så mycket bättre med hela Europa som vårt vardagsrum.

Båda två är förändringsberoende och nyfikna. Lever minimalistiskt och är tillsammans 24/7. Använd gärna meny och sökfunktion för att läsa mer om oss, våra erfarenheter, boplatser och färdvägar.