Vi har haft årets första varma sommarkväll!

costa da lavos ställplats

Även om vi befinner oss i ett alldeles fantastiskt klimat så är det inte varmt på kvällarna. Förrän nu.

Underbara dagstemperaturer på över 20 grader har vi haft titt som tätt, men det har alltid blivit kallt på kvällen. Men igår kväll var det 19 grader ute när klockan var 19.30. Solen gick ner strax före 19 och efter det sjunk temperaturen. Inne i bilen hade vi 24,5 grader när klockan var 20.00 och då hade vi de flesta fönstren öppna.

Myggen driver mig in i bilen dessvärre, men det är ändå helt ljuvligt att känna att vi kunde sitta ute i shorts och T-shirt så länge. Vi får se hur länge vi får njuta av det här, men den här veckan ska det i alla fall vara väldigt fint väder och lagom temperatur runt 20 grader på dagarna.

Vi har hittat en ställplats intill havet, det finns tömning och vatten att fylla på här. Priset är noll kronor. Kylen är laddad. Vi kan stå här så länge vi vill. Dessutom har vi väldigt trevliga grannar som vi hoppas stannar några dagar till så vi får lära känna varandra ordentligt.

Lite söder om Figueira da Foz på Portugals västkust är vi, i en by som heter Costa de Lavos. Idag utforskar vi den här byn och njuter av lite strandliv tror jag bestämt. Kanske dags att bada lite igen?

Bilden är från solnedgången som jag bevittnade inifrån bilen.

/Anna

Vill du se mer av vår vardag?

Anna & Roger Forsberg

Anna och Roger Forsberg

Vi bor på heltid i vår husbil FrankieBoy. Arbetar deltid med digitala tjänster i egna företaget VimleWebb AB. Lever så mycket bättre med hela Europa som vårt vardagsrum.

Båda två är förändringsberoende och nyfikna. Lever minimalistiskt och är tillsammans 24/7. Använd gärna meny och sökfunktion för att läsa mer om oss, våra erfarenheter, boplatser och färdvägar.