Vi har ett spöke i FrankieBoy!

spöke I FrankieBoy

Det händer grejer i vårt hem som ingen av oss förstår. Ett spöke är den enda förklaringen.

Ingen av oss tror på spöken så egentligen är ju det konstigt att vi säger att vi har ett spöke i vårt hem, men vi har ingen annan förklaring. Roger tror att det finns liv på andra planeter så kanske det är en utomjording som flyttat in? Vi vet inte – någon/något är det i alla fall!

Lampa tänds och släcks

Det som spöket håller på med är alltså att det tänder och släcker vår lampa i köket. Vi vaknar på natten av att lampan tänds av sig själv. Och när jag masar mig ur sängen för att gå och släcka så har lampan redan släckts innan jag når fram. Tänker spöket kanske sitter där och skrattar åt att jag går upp i onödan.

Det är en touchlampa, så det är enkelt att tända och släcka, om en vet om att det är en sån lampa. Först tänkte jag att spöken nog letar efter knappar eftersom det är det vanligaste sättet att tända och släcka lampor. Men om det är en utomjording så har de med andra ord kommit längre i sin teknik på sin planet än vad vi har gjort, eftersom hen har hittat funktionen.

Problemet med att lampan tänds och släcks utan att vi rör den uppstod när vi fick bytt väggkontakten under lampan. Vi tyckte nämligen det var dålig kräm i den kontakten när vi laddade våra telefoner och iPads. Så Forsbergs bytte ut kontakten och i samma veva måste spöket ha flyttat in.

Vi har provat med ny lamparmatur och med två olika nya kontakter. Men det har inte ändrat något, spöket bor kvar. Däremot har vi förstått var spöket bor. För det är när vi använder kontaktuttaget som han leker med lampan. Därför har vi slutat att använda det uttaget, i alla fall nattetid. För när vi inte står på el är det ju dumt att lampan är tänd och drar ström från batteriet. Och eftersom vi vaknar när lampan tänds så är det ju också dumt att låta spöket ha fritt utrymme och hålla oss vakna.

Nu hoppas vi spöket flyttar ut och lämnar oss och vår lampa ifred! Annars får Forsbergs jaga ut det när vi kommer tillbaka till Sverige.

Bild från Tertia van Rensburg på Unsplash

/Anna & Roger

Vill du se mer av vår vardag?

Anna & Roger Forsberg

Anna och Roger Forsberg

Vi bor på heltid i vår husbil FrankieBoy. Arbetar deltid med digitala tjänster i egna företaget VimleWebb AB. Lever så mycket bättre med hela Europa som vårt vardagsrum.

Båda två är förändringsberoende och nyfikna. Lever minimalistiskt och är tillsammans 24/7. Använd gärna meny och sökfunktion för att läsa mer om oss, våra erfarenheter, boplatser och färdvägar.