Vi bor i husbilen, vi semestrar inte

Camping Blanes

Vi tänker att vi kanske behöver påminna er läsare om en ganska viktig sak. Nämligen den att vi bor på heltid i vår husbil. 

Det ger kanske ett annat perspektiv på saker och ting. Det är nog lätt att tänka att vi ”bara” är ute och reser för att uppleva och se saker. Att vi semestrar och vill knö in upplevelser. Men det är ju bara en av delarna i vår livsstil.

Precis som livet är för de flesta så gör vi så mycket mer än att upptäcka mysiga byar, leta efter fräcka byggnader eller leka i havet.

Det är ju vanligt att om en befinner sig utomlands och i sin husbil så är det på en resa för att upptäcka och utforska några utvalda resmål. Vi tänker att det kanske glöms bort att vi faktiskt bor i vår husbil på heltid och därmed troligen gör lite andra reflektioner. Att vi sen upplever massor och har möjligheten att ”turista” så mycket vi vill är något som är en grym fördel tycker vi.

Vad gör ni hela dagarna?

Den frågan fick vi nyligen och jag blev liksom stum, för jösses vad fort våra dagar går. Har tidigare berättat att vår vardag får ta tid. Att handtvätt, handdiska, fylla & tömma vatten, laga mat samt förflytta oss till nya platser tar tid. Ibland ägnar vi hela dagar åt vardag.

Jobba gör vi oftast på kvällarna. Dagtid är det aktiviteter av olika slag: cykla, spela pingis, strosa, SUPa eller läsa, allt detta blandat med att det ska lagas mat (vi äter så gott som aldrig på restaurang), diskas och städas.

Att laga mat kan ta en hel dag… som när jag gjorde egen falafel och taboulleh till middag i lördags

Dagarna går fortare än vad vi önskar, men det brukar vara ett tecken på att vi har kul och mår bra.

Smälta intrycken

Något som vi tycker är den stora skillnaden mellan att resa som vi gjorde tidigare och vår nuvarande livsstil är att vi behöver landa. När en gör en resa och sedan återvänder hem blir det naturligt utrymme för att smälta intrycken. Men vi behöver medvetet stanna upp, planera in längre stopp på en plats för att smälta alla våra intryck. Att känna efter vad vi vill göra och lyssna till våra individuella och gemensamma behov.

Just nu är vi där. På en landningsbana. I Blanes. I Katalonien. I Spanien.

/Anna & Roger

Vill du se mer av vår vardag?

Anna & Roger Forsberg

Anna och Roger Forsberg

Vi bor på heltid i vår plåtis Vega. Arbetar deltid med digitala tjänster i egna företaget VimleWebb AB. Lever så mycket bättre med hela Europa som vårt vardagsrum.

Båda två är förändringsberoende och nyfikna. Lever minimalistiskt och är tillsammans 24/7. Använd gärna meny och sökfunktion för att läsa mer om oss, våra erfarenheter, boplatser och färdvägar.