Har ju glömt att berätta om vårt 3:e bodelsbatteri

bodelsbatteri-husbil

Innan vi lämnade Sverige var vi på Forsbergs Fritidscenter och åtgärdade lite garantipunkter. Samtidigt bad vi dem att sätta in ett till bodelsbatteri. Ett tredje.

Vi var nämligen lite oroliga för att vi kanske skulle vara för beroende av att kunna koppla oss mot en elstolpe när vi kom ner hit i Europa. Här är elen nämligen dyr och inte alltid så pålitlig och ren tydligen. Vad det nu innebär med ”smutsig el”?

Två bodelsbatterier hade vi ju med i beställningen från början, men vi tyckte det kändes som det var på gränsen efter att ha bott i bilen några månader, trots en väldigt solig sommar i Sverige.

Så vi bokade in att de skulle montera in ett batteri till innan vi lämnade Sverige. Att göra det hyfsat snabbt kändes viktigt så alla batterierna är ungefär lika gamla, för att inte riskera att det nya batteriet blev gammalt direkt. Det nya påverkas av hur de andra redan inkopplade batterierna mår fick vi lära oss.

Vi har märkt en stor skillnad med det här tredje bodelsbatteriet! Vi klarar oss väldigt mycket längre utan el och det känns riktigt tryggt. När vi kommer hem till våren blir det troligen en till solpanel – då blir vi ännu tryggare med vår egen elförsörjning.

Så – den lärdomen ger vi gärna till dig som kanske funderar på att bo i en husbil. Säkra upp ordentligt med batterier. Kanske du dessutom kan välja litiumbatteri istället för de här alkaliska vi har (än så länge).

Bilden har inget med saken att göra – men hur kul är det med en bild på ett batteri? Dessutom är batteriet placerat under min säng, innanför en lucka i sidoutrymmet, så det hade inte gått att fota utan att montera ner lite grejer. Så. Ni får hålla tillgodo med en växt från ställplatsen i Honfleur, där elen ingick om en hade tur att få plats med sin kabel i centralen. Vi behövde inte el så vi brydde oss inte ens om att kolla efter lediga uttag.

/Anna

Vill du se mer av vår vardag?

Anna & Roger Forsberg

Anna och Roger Forsberg

Vi bor på heltid i vår husbil FrankieBoy. Arbetar deltid med digitala tjänster i egna företaget VimleWebb AB. Lever så mycket bättre med hela Europa som vårt vardagsrum.

Båda två är förändringsberoende och nyfikna. Lever minimalistiskt och är tillsammans 24/7. Använd gärna meny och sökfunktion för att läsa mer om oss, våra erfarenheter, boplatser och färdvägar.