Vårt boendemönster under 2019

camping miramar

Bor vi mest på camping eller ställplatser? Reflekterar över våra val av boende under 2019.

Förra summeringen av boplatser gjorde jag efter ett år i husbilen, alltså inte för 2018 som kalenderår. Men eftersom summeringar känns bra att göra i januari så kommer här 2019 års fördelning mellan boplatstyperna. Rubrikerna nedan är länkade till etiketten för respektive typ av boplats.

Camping

Vi har bott 120 nätter på camping under 2019. De flesta nätterna är utomlands under lågsäsong. Då tycker vi nämligen campingar kan vara riktigt sköna. Inlägg om varför det blivit mycket campingnätter i höst/vinter.

livet på en ställplats

Ställplats i Rincon

Ställplats

Ordnade ställplatser är det vi brukar föredra att bo på. Vi gillar rymliga, luftiga och grusbelagda ställplatser nära havet allra bäst. Det blev totalt 197 nätter på ställplatser under året.

Fricamping

Det händer att vi väljer fricamping, men helst vill vi bo tillsammans med någon granne och där det är anpassat för tunga bilar. Men en parkering här och där funkar fint även för oss någon gång ibland, så det blev 14 nätter totalt som vi bodde på oordnade boplatser. Gammalt, men fortfarande aktuellt, inlägg om varför det inte blir så mycket fricamping för oss.

Privat

34 nätter har vi stått hemma hos familj och vänner.

Har du koll på hur dina husbilsnätter fördelas på de olika typerna av boplatser?

Översta bilden är från Camping Miramar söder om Tarragona, en camping vi verkligen gillar!

PS. Har du en husbilsblogg? Du vet väl att vi har en länksida där vi gärna länkar till dig?

/Anna & Roger

Vill du se mer av vår vardag?

Anna & Roger Forsberg

Anna och Roger Forsberg

Vi bor på heltid i vår plåtis Vega. Arbetar deltid med digitala tjänster i egna företaget VimleWebb AB. Lever så mycket bättre med hela Europa som vårt vardagsrum.

Båda två är förändringsberoende och nyfikna. Lever minimalistiskt och är tillsammans 24/7. Använd gärna meny och sökfunktion för att läsa mer om oss, våra erfarenheter, boplatser och färdvägar.