Varmt, rent och fina sällskap

Taktvätt husbil

Det var ett tag sedan det blev ett inlägg i den har kategorin. Men nu så blev det fem små saker ihopsamlat.

Det här är alltså ett inlägg där vi samlat fem snabba saker vi inte vill ägna ett helt inlägg åt, så vi slår ihop det till ett. Sån här inlägg kommer emellanåt, då vi fått ihop 5 rubriker.

FrankieBoy renare än nånsin

Gillar när vårt hem är rent, även på utsidan. Så vi tvättar FrankieBoy så fort vi ser en möjlighet, ibland bara torkar av lite om det är väldigt skitigt. Taket däremot är inte alltid så lätt att komma åt. I Europa finns en ställning som gör att vi kommer upp lite och kan nå taket i Aguilas och Peniche t.ex. Nu blev det inte gjort i Peniche, då vi rusade därifrån. På Alingsås Motorgrupp finns en tvätthall där vi kommer högt upp och kan stå på båda sidorna om bilen och tvätta med alla möjliga hjälpmedel. För 1,5 timme kostar det 500,- att stå i deras tvätthall och nu skiner vårt hem!

Taktvätt

Efter tvätten – helt rent blir det inte tyvärr, men väldigt stor skillnad!

Växthuset

Vill berätta att det går bra i växthuset, ganska långsamt när det är kyligt och dåligt med ljus (då växthuset ju hamnar inne i duschen istället för att stå ute i solen). Men de små plantorna är omplanterade i större krukor (bottendelen på mjölkförpackningar) och vi kan skörda basilika på de omplanterade köpta plantorna. Frösådden har ännu inte genererat något ätbart, men det kommer!

Värme – en ny etikett

Här på bloggen har vi lagt till en ny etikett, som heter ”värme”. Där samlas inlägg som handlar om uppvärmningen av oss och FrankieBoy. Tidigare har de inlägget hamnat i elförsörjning och gasol, beroende på vilken typ av värme det gällt. De ligger kvar med tidigare etikettering, men nu är det lättare att hitta inlägg om vår värmeförsörjning, oavsett värmekälla.

Sinus

Sinus – lite sur att han inte får gå in i husbilen.

Hängt med våra nära

Trots att vi kom till Sverige redan i slutet av mars har det dröjt ända till nu innan vi besökt våra nära. Det finns två anledningar till det. Den ena är att vi valt att vilja vara säkra på att vi inte haft med oss något virus från södra Europa. Sen har vi också inväntat lite varmare väder så vi kunnat träffas utomhus. Så med utefika i trädgård i Partille och pick-nick på Savannen fick vi äntligen ses. Kramas får vi göra en annan gång. Och så har vi träffat vårt ”barnbarn” Sinus på annat sätt än digitalt för första gången!

Saknar våra resesällskap

Vi hängde en hel del med vänner i Europa den här övervintringen, gjorde saker ihop och fanns där i närheten av varandra. Vi lever ju inte på varandra även om vi är på samma plats. Men ändå, det blir som en stor familj. Vi saknar er alla, snart ses vi igen hoppas vi!

/Anna & Roger

Vill du se mer av vår vardag?

Anna & Roger Forsberg

Anna och Roger Forsberg

Vi bor på heltid i vår plåtis Vega. Arbetar deltid med digitala tjänster i egna företaget VimleWebb AB. Lever så mycket bättre med hela Europa som vårt vardagsrum.

Båda två är förändringsberoende och nyfikna. Lever minimalistiskt och är tillsammans 24/7. Använd gärna meny och sökfunktion för att läsa mer om oss, våra erfarenheter, boplatser och färdvägar.