Varje dag ger oss nya förutsättningar

Varje dag blir det nya förutsättningar att förhålla sig till vad gäller coronaviruset.

Skriver detta på fredag kväll (igår kväll alltså). Precis läst att Danmark stänger sina gränser. Som hemvändare ska en visst få lov att passera, som det ser ut idag alla fall. Visst kan vi åka färja från Tyskland, men det känns verkligen inte som ett alternativ att stänga in oss med andra okända människor på en färja i dessa tider. Ska ju även passera Spanien, Frankrike och Tyskland och vad som händer med gränserna vet vi inte.

Ingen brådska till Sverige

Nu har vi ju ingen brådska hem. Har inbokade saker i slutet av maj. Behöver göra vår fukttest senast 4 juni för att garantin ska fortsätta gälla. Men annars är det ingen fara på taket. Eller ko på isen. Eller vak på kon, som en person sa en gång.

Vi har ingen aning om hur vi ska bete oss framöver, vart vi kan åka och var gränserna är stängda. Vi får helt enkelt ta en dag i taget. Vi känner ingen panik. Vi är hemma. I ett skönt klimat. I ett land vi gillar. Har vänner omkring oss och vi mår bra. Varje dag ger oss nya förutsättningar.

Jag (Anna) har varit noga sedan några dagar tillbaka med min cortisonmedicin. Jag är astmatiker, men utan stress och med bra kost så håller jag min astma långt borta. När jag blir förkyld så ser jag till att inhalera för att minimera risken för lunginflammation. Nu inhalerar jag för att minska risken för problem ifall jag skulle få corona. Annars fortsätter vi att tvätta händerna ofta, har alltid med oss våtservetter när vi handlat till exempel så vi kan tvätta av oss direkt efter.

Vi känner oss trygga i FrankieBoy, vi har numera ett säkert avstånd till andra människor. Vi tror att den här livsstilen är tryggare än många andra. Vi befinner oss antingen utomhus (med säkerhetsavstånd) eller i FrankieBoy. Aldrig i trängsel, på tunnelbana eller buss och inte på arbetsplatser med risk för att bli smittade av kollegor eller kunder.

Här har vi det bra och vi hoppas vi kan åka hem i maj som planerat. Annars planerar vi om.

Tänker på våra vänner som skyndar sig hemåt Sverige, på vänner som insjuknat i influensa (corona eller inte vet vi inte) och sänder en varm kram till er alla som känner oro och tycker situationen är obehaglig. Vi sitter lugnt i båten FrankieBoy och avvaktar.

Bilden är från Tarifa, Spanien, i januari.

/Anna & Roger

Vill du se mer av vår vardag?

Anna & Roger Forsberg

Anna och Roger Forsberg

Vi bor på heltid i vår plåtis Vega. Arbetar deltid med digitala tjänster i egna företaget VimleWebb AB. Lever så mycket bättre med hela Europa som vårt vardagsrum.

Båda två är förändringsberoende och nyfikna. Lever minimalistiskt och är tillsammans 24/7. Använd gärna meny och sökfunktion för att läsa mer om oss, våra erfarenheter, boplatser och färdvägar.