Varit off-grid i tre dygn – ett aktivt val

Vi valde att i helgen försvinna helt från radarn. Både med var vi var och från sociala medier. Varför då?

Vi lämnade Kelheim och rullade till Frankiafabriken 20 mil norrut och har stått där hela helgen och knappt lämnat bilen. Dessvärre fick vi inte med oss några nya madrasser igår när vi åkte därifrån, för de hade inte kommit. De har lovat att skicka dem till oss var vi än befinner oss när de dyker upp. Blir lika arg på mig själv varje gång som jag inte vågar lita på min magkänsla fullt ut. I så fall hade vi nämligen inte väntat så här länge. Men vi hade en grym off-grid helg i alla fall!

Vad menar vi med off-grid?

För oss innebär det att vi försvinner från allas radar. Både fysiskt och digitalt. Att vi ställer oss någonstans där ingen vet var vi är, helst en plats där det inte finns så många andra, men ändå med de faciliteter vi kan tänkas behöva under perioden. Vi stänger gärna våra jalusier (dagsljuset är ju ändå så grått och trist) och lever i vår egna lilla bubbla.

Eftersom vi vill vara tillgängliga för våra kunder så valde vi att göra detta en helg, alltså fre eftermiddag till söndag kväll, då kunderna som oftast inte behöver oss.

Bloggens inlägg under den här helgen var tidsinställda så de publicerades utan aktivt arbete från oss, däremot gick vi in och delade länkarna på FB-sidan på mornarna. Annars har vi varit borta från alla sociala kanaler och bara använt datorn för till exempel Netflix. Telefonerna har uppdaterats och bilder laddats över till Dropbox med det fria wi-fi som haft tillgång till. Annars har telefonerna varit avstängda.

Varför off-grid?

Det var flera anledningar till att vi spontant tog beslutet i fredags morse att gå off-grid. Vi gör det emellanåt, men det var ganska längesen nu och det var efterlängtat och välbehövligt. Och för oss som jobbar digitalt är tre dygn ganska mycket 🙂

Fryser

Ja det är ett evigt tjat om detta, men vi fryser verkligen. Vi vill ju vara utomhus mycket men inte i det här klimatet. 7-11 grader har vi haft här länge nu. Med mycket regn och moln. Solen skymtar vi sällan. Värmaren i FrankieBoy går hela tiden. Då är det bra med gratis el, vilket finns på Frankias ställplats. Här finns också tömning och vatten så vi har vad vi behöver.

Frustrerade och osociala

Vi tycker det är ganska trist just nu, har ju berättat hur vi känner oss i vår situation av väntan. Skönt att då bara ”försvinna” lite. Att rent fysiskt stänga in oss i vårt hem och bara vara tillsammans och strunta i alla andra och i världen.

Fokus inåt

När vi stänger av allt brus från omvärlden  blir fokuset  inåt. Tankar, dialoger och reflektioner utvecklas och vi tar ofta nya beslut för att påverka våra liv i den riktningen vi vill och behöver. Vi väljer också aktivt vad vi vill bli påverkade av.

Romerskt bad i Weissenburg

Vad gör vi när vi är off-grid?

Livet rullar på till stor del som vanligt inne i FrankieBoy även när vi är off-grid. Vi låter ju vår vardag ta mycket av vår tid. Men när vi går off-grid så har vi lite annan sysselsättning än vanligt eftersom vi stänger in oss.

Netflix/TV-serier

Vi älskar att se på film och vi följer några TV-serier. Men eftersom vi jobbar de flesta kvällarna blir det mycket sällan att denna sysselsättning blir en del av vår vardag. Dessutom tycker vi om att grotta in oss ordentligt och se en hel säsong av en TV-serie på en gång. Så den här helgen har vi gjort det, kollat på film och TV-serier. En miniserie vi tittade på var ”Inside Bill Gates Brain”. Otroligt intressant och fascinerande.

Pratar & beslutar

Våra samtal pågår mest hela tiden, oavsett om vi är off-grid eller inte. Men när vi inte tar in allt som sägs i våra flöden så blir samtalen annorlunda, ofta med annan utgångspunkt och annat innehåll. Har bland annat pratat om orden ”hat” och ”äckligt”. Laddade ord som kändes kul att bena ut lite extra. Som vanligt tas det även beslut när vi pratar mycket.

Lagar mat

Den här helgen har vi lagat tacos på två helt olika sätt och vi har grillat. Nya smaker blandat med välbekanta smaker. Vi lagar så klart mat även när vi inte är off-grid.

Antecknar

Eftersom vi är vana att använda våra telefoner till allt så har det blivit papper och penna som fått arbeta den här helgen. Noteringar om blogginlägg och tankar om framtiden är nu införda i våra digitala verktyg, men de fastnade först på papper.

Översta bilden är från Nördlingen

/Anna & Roger

Vill du se mer av vår vardag?

Anna & Roger Forsberg

Anna och Roger Forsberg

Vi bor på heltid i vår husbil FrankieBoy. Arbetar deltid med digitala tjänster i egna företaget VimleWebb AB. Lever så mycket bättre med hela Europa som vårt vardagsrum.

Båda två är förändringsberoende och nyfikna. Lever minimalistiskt och är tillsammans 24/7. Använd gärna meny och sökfunktion för att läsa mer om oss, våra erfarenheter, boplatser och färdvägar.