Varför bor vi bara i Europa?

bo utanför europa

Träffade ett par läsare som hastigast för ett tag sedan och de ställde ovan fråga om varför vi bara rör oss i Europa, det har vi nu reflekterat lite kring.

Vi rör oss ju bara i Europa, varför det? Finns ju många andra världsdelar att utforska.

Innan vi flyttade in i FrankieBoy, idag för 700 dagar sedan, reste vi väldigt mycket. Vi tog till exempel flyget till Abu Dhabi, New York, London och andra platser som inte alla låg i Europa. Tåget använde vi på resor inom Sverige. Innan vi träffades var Roger i Kina och Australien. Så vi har sett annat än Europa. Och visst finns det intresse av att se mer utanför Europa på sikt. Japan är ett resmål som vi båda är nyfikna på till exempel.

Inget sug på annat

Men vi känner inget sug av att åka längre bort just nu, i Europa har vi ju massor kvar att uppleva och så länge vi känner så finns det ingen anledning att dra utanför Europas gränser. Europa erbjuder dessutom ett klimat som är perfekt för oss och det är ju en av anledningarna till att vi bor i FrankieBoy.

En vacker dag kanske vi längtar längre bort, då finns det förhoppningsvis inget som hindrar oss att resa. Om det så blir med flyg eller husbil får vi se när och om det blir aktuellt.

Grand father rule

Vi kör FrankieBoy med våra B-körkort eftersom vi tagit dem före 1996. I EU är det okej, men i länder utanför EU kan de tycka att våra körkort inte gäller för en tung kompis som Frankie. Mindre risk för strul om vi håller oss inom EU.

Tills vidare hänger vi alltså i Europa och vi är väldigt nöjda med detta stora och varierande vardagsrum som vår egna världsdel ger oss.

Ta gärna en titt på våra bucket list inlägg (det finns många kvar att skriva) så ser du att vi har mycket kvar att uppleva i Europas länder.

Bilden förställer stranden i Tarifa där Afrika faktisk kan ses i på andra sidan havet.

/Anna & Roger

Vill du se mer av vår vardag?

Anna & Roger Forsberg

Anna och Roger Forsberg

Vi bor på heltid i vår husbil FrankieBoy. Arbetar deltid med digitala tjänster i egna företaget VimleWebb AB. Lever så mycket bättre med hela Europa som vårt vardagsrum.

Båda två är förändringsberoende och nyfikna. Lever minimalistiskt och är tillsammans 24/7. Använd gärna meny och sökfunktion för att läsa mer om oss, våra erfarenheter, boplatser och färdvägar.