Våra utgifter under februari månad

manadsutgifter-boihusbil

Så här ser våra utgifter ut för februari månad med vår livsstil där vi bor på heltid i en husbil. Utan att äga en fast bostad någon annanstans.

Vi har varit i Portugal under hela månaden. Och februari är en kort månad vilket påverkar både mat och boplatskontot så klart.

Boplatser – 3783,-

Trots nästan tre veckor på lyxcamping har vi ändå en hyfsad nivå på kostnaderna för att bo i februari.

Diesel & gasol – 850,-

Det är bensin till hyrbilen vi hade under vecka samt några små gasolflaskor till vår utespisplatta.

Mat – 2733,-

Vi försöker hålla vårt matkonto på max 100,-/dag och i februari har vi till och med hamnat strax under. Vi tycker inte det är billigare i Portugal med mat. Men vi har nog vår frukt- & grönsakstant i Algarve att tacka för den här låga matkostnaden. Så mycket vi köpt hos henne till helt galet bra priser. Sen har vi ätit upp nästan hela vårt Spanienbunkrade matförråd också.

Restaurang – 1272,-

Fem dagar som vi ätit lunch ute. En av luncherna gick på 500,- och det var på den bra fiskrestaurangen i Alvor. Kostar det så smakar det sägs det ju och det stämde här!

Kläder – 0,-

Inga klädinköp i februari, fast jag var nära en gång när jag hittade en fin tunika. Men jag gick aldrig in i affären av ren snålhet. Behöver inte den tunikan.

Hygien – 1000,-

Tvättmaskiner kostar ofta 4-5 Euro per maskin, så det springer snabbt iväg hundralappar när det är bra torkväder. I februari köpte Roger även nya rakblad samt att vi köpte på oss en del hygienprodukter för våra tankar när vi var på campingtillbehörsbutiken CamperServ i Algarve.

Nöjen – 1071,-

Netflix, Amazon och iTunes som varje månad kostar oss 300,- samt gokart och vinprovning och ett inträde till en kyrka i Evora.

Extra gott – 824,-

Här hamnar godis, chips, mojitos och andra godsaker som vi köper. Sånt vi egentligen kan avvara helt om vi skulle vilja/behöva. Men som vi nu njuter av för att vi kan. Vi har provat ett par olika glutenfria kakor och de är ganska dyra och inte var de goda heller. Men nu vet vi det! Däremot så finns det portugisiska fikonbollar, typ rawfoodbollar, att köpa som är goda till kaffet.

Fasta utgifter – 2000,-

Vi sätter varje månad undan 2000,- till våra fasta utgifter, såsom försäkringar, a-kasseavgifter, vägskatter, CSN etc. Det är inte alltid den summan utnyttjas men det byggs upp en buffert för oförutsedda utgifter.

Levnadsutgifter

Totalt har våra levnadsutgifter blivit 13 533,- i februari. Ruskigt bra och trots att vi alltså stått på en camping, vilken kostade oss 20€/natt, de flesta nätterna i februari.

Övrigt

Vi har köpt nya och högre nivåklossar (de gamla gav vi bort till andra som behövde), en torkvinda (gamla torkställningen gav vi till en barnfamilj som stod intill oss i Luz), en ugnsform och nya handdukar (de gamla slängde vi). Dessutom har vi betalat för en hyrbil inklusive fullförsäkring för en vecka. Totalt för dessa utgifter landade vi på 2 800,-

Vår ekonomiska struktur kan du läsa om i eget inlägg. Utgiften för FrankieBoy är inte med i några redovisningar alls, du kan läsa om varför här.

Vill du se mer av vår vardag?

Anna & Roger Forsberg

Anna och Roger Forsberg

Vi bor på heltid i vår plåtis Vega. Arbetar deltid med digitala tjänster i egna företaget VimleWebb AB. Lever så mycket bättre med hela Europa som vårt vardagsrum.

Båda två är förändringsberoende och nyfikna. Lever minimalistiskt och är tillsammans 24/7. Använd gärna meny och sökfunktion för att läsa mer om oss, våra erfarenheter, boplatser och färdvägar.