Våra utgifter i oktober

månadsutgifter oktober

Tänk vad fort tiden går! Nu har det gått en månad igen och det är dags att berätta lite om våra utgifter.

Vi kom in i Frankrike i början av månaden och har spenderat ganska precis halva månaden där och andra halvan i Spanien. FrankieBoy har rullat ungefär 260 mil och vi har som längst stannat 5 nätter på en och samma plats.

Matpriserna är väldigt varierande

En sak vi tydligt har märkt är att matpriserna verkligen varierar. Carrefour är den dyraste kedjan upplever vi. I alla fall för de saker vi handlar. Och inte tycker vi frukt/grönt avdelningen är särskilt fräsch heller. Så numera undviker vi faktiskt Carrefour. Den bästa butiken i Spanien är Consum anser vi, det är fräscht, luftigt och generellt prisvärt. Apelsiner och rödvin är billigt i alla affärer!

Att handla på marknad, som vi gjorde igår i Aguilas är inte alltid billigare än i affärerna – men wow vilka varor vi köpt! Vet inte vikterna, men många apelsiner, många clementiner, 1 persimon, 3 äpplen och säkert ett helg kilo vindruvor – ca 10€ för allt. Och sååå gott!

marknad aguilas

marknad aguilas

 

Hög kostnad för diesel

Om en kör med 5 tons husbil över en hög bergskedja så går det åt soppa. Fortsätter en sen att passera berg här och där så slukar det diesel. Så är det. Och det syns på dieselkontot. Den absolut största utgiften denna månaden helt klart. Literpriserna varierar också, vi har ännu inte betalat över #€1,3/liter i Spanien.

Betalat för nästan varje natt

Det finns fricampingar och gratis ställplatser lite här och där. Men vi prioriterar trygghet, både för oss och husbilen. Vi vill inte stå på en parkering utmed en väg eller ödslig grusplan i utkanten av ett industriområde. Vi har hittat platser som varit gratis, ett par vingårdar till exempel och en parkering bakom en kyrka i en by långt från stora vägar som vi tyckt känns bra. Men vi har betalat för nästan varje natt den här månaden. De dyraste boplatserna är oftast när vi tar in på camping.

Går det ihop varje månad?

Vi har som målsättning att hålla våra gemensamma utgifter under 15 000,- varje månad. Det har vi inte klarat än, men vi hade gjort det i oktober med råge om vi inte rullat så många mil. Vi tror att november och december blir färre mil, men då kanske vi har andra saker som kostar mer än vi tänkt. Vi plockar båda två lön från vårt företag varje månad – inga stora summor men vi har alltid pengar kvar när nästa lön kommer. Så ja, det går absolut ihop och vi kan dessutom spara lite varje månad.

Fortsätter att njuta av det vi känner att vi vill lägga pengar på. Vi behöver inte snåla hela tiden och det tycker vi är skönt. Att vi är noga med att bokföra våra utgifter är dels på grund av nyfikenhet och dels för att lätt kunna se vad vi skulle kunna dra ner på, om vi skulle vilja eller om vi skulle behöva.

/Anna

Vill du se mer av vår vardag?

Anna & Roger Forsberg

Anna och Roger Forsberg

Vi bor på heltid i vår plåtis Vega. Arbetar deltid med digitala tjänster i egna företaget VimleWebb AB. Lever så mycket bättre med hela Europa som vårt vardagsrum.

Båda två är förändringsberoende och nyfikna. Lever minimalistiskt och är tillsammans 24/7. Använd gärna meny och sökfunktion för att läsa mer om oss, våra erfarenheter, boplatser och färdvägar.