Vår GoPro är väckt från sin slummer i skåpet

GoPro används i husbilen

För ett par år sedan köpte vi en GoPro och tänkte vi skulle använda den för filmsnuttar och annorlunda bilder när vi reser. Men det bara krånglade hela tiden så vi tröttnade och la undan den.

Men när vi spenderade hela helgen med Karen och Myles som filmar ganska mycket så blev vi inspirerade att försöka komma igång med vår GoPro igen.

GoPron används igen

Roger och Myles hjälptes åt att kalibrera vårt gyro handtag. Blev väldigt bra. Mycket bättre än bilden jag tog på dem när de arbetade.

Gopro gyro kalibreras

Sedan köpte Roger ett nytt SD-kort, för det vi köpt tillsammans med kameran var orsaken till de problem vi haft från dag 1. Nämligen att filmer försvann och att inspelningen avbröts. Det nya kortet funkar fint.

Kameran sitter fast längst fram när vi kör, vi fotar varje plats vi stannar på för natten och när det är vackra vägsnuttar eller annat intressant så är det lätt att starta filmandet.

När vi inte kör bär Roger GoPron i sitt bälte så vi faktiskt har med oss den. Vi försöker skapa en vana att den ska med i alla fall, det är ju en förutsättning för att använda den.

Bjuda på filmer nu då?

Vi kommer inte börja vlogga eller skapa rutiner som kräver massa tid av oss. Vi vill inte skapa nya måsten och krav. Däremot vill vi gärna lära oss. Och se vad vi kan lyckas skapa tillsammans även med film.

Vi har båda en kreativ ådra så det kanske kan bli kul att göra något av filmerna. Vi får se. Men bli inte chockade om det dyker upp en film rätt var det är, och förvänta er inte att det kommer fortsätta göra det. I alla fall inte så ofta. För det tar tid, mycket tid att redigera och hitta rätt bland komposition och vinklar.

Så detta är egentligen bara en liten förvarning om vad som kanske kommer. Eller så bidde det en tummetott och den där GoPron hamnar i skåpet igen eller säljs. Men vi vill ge den en ärlig chans i alla fall! Och fota med den ger helt andra bilder än telefonen så kanske vi åtminstone använder den till det.

Imorgon kommer du kunna läsa om våra kriterier och poängsystem för Approved by boihusbil.

/Anna & Roger

Vill du se mer av vår vardag?

Anna & Roger Forsberg

Anna och Roger Forsberg

Vi bor på heltid i vår husbil FrankieBoy. Arbetar deltid med digitala tjänster i egna företaget VimleWebb AB. Lever så mycket bättre med hela Europa som vårt vardagsrum.

Båda två är förändringsberoende och nyfikna. Lever minimalistiskt och är tillsammans 24/7. Använd gärna meny och sökfunktion för att läsa mer om oss, våra erfarenheter, boplatser och färdvägar.