Vandringar i Outáu, Setúbal

vandring setubal

Det fanns inte så mycket vandringsleder runt Ecoparque do Outáu som vi stod på i Setúbal första halvan av mars. Det står stora förbudsskyltar vid nästan varje stig/grusväg.

Vi försöker blanda våra cykelturer med lite vandringar emellanåt, det blir ju lite andra vyer och miljöer att uppleva. Men just runt campingen i Setubal var det inte så lätt att hitta trevliga vägar att gå. Det blev en tur upp i skogen på en skogsväg som faktiskt saknade förbudsskylt och det var en riktigt trevlig runda!

Några dagar senare ville vi gå den igen, men då satt det en skylt där! Nåja, det blev lite asfaltsgnuggande istället för att få lite nya vyer. Lite bilder från dessa vandringar kommer här!

vandring Setubal havsutsikt

Utsikt mot Setubal och alla fartyg

grusväg

Vi hittade en trevlig grus/lerväg i skogen i alla fall

Huset vi skulle köpt förra året… 😀

Flodmynningen nära campingen

Korkek

Numrerad korkek, med murgröna som klättrar

Lite asfaltsvandring funkar också, detta en av få hyfsat lugna vägar i området.

Lågvatten, då plockas det snäckor till middagsbordet.

Förbudsskyltar överallt nästan, självklart passerar vi inte några sådana.

Ett pensionat/hotell uppe i bergen.

Stor kaktus med massor av spindelnät!

Vi har besökt Setúbal två gånger nu, förra året och i år, samma period – första halvan av mars. Vi har hyrt bil, vandrat och cyklat i omgivningarna. Känner att vi kan det området nu men visst kanske vi återvänder, för vi gillar verkligen utsikten från boplatsen!

Status i Peniche igår 21:00:
2 bilar lämnade ställplatsen igår, så nu är vi 8 husbilar kvar här. Lugnt och skönt. Solen värmer oss och än har vi inte drabbats av utegångsförbud i alla fall.

/Anna & Roger

Vill du se mer av vår vardag?

Anna & Roger Forsberg

Anna och Roger Forsberg

Vi bor på heltid i vår husbil FrankieBoy. Arbetar deltid med digitala tjänster i egna företaget VimleWebb AB. Lever så mycket bättre med hela Europa som vårt vardagsrum.

Båda två är förändringsberoende och nyfikna. Lever minimalistiskt och är tillsammans 24/7. Använd gärna meny och sökfunktion för att läsa mer om oss, våra erfarenheter, boplatser och färdvägar.