Vädret är perfekt för oss just nu!

troia i solsken

Ni vet hur det är, en blir aldrig nöjd. Eller? Jo, vi är väldigt nöjda – och alldeles särskilt nöjda med vädret!

Vi är oftast nöjda med vårt liv, känner vi har möjligheten och friheten att göra egna val mest hela tiden. En sak som vi dock inte kan påverka är vädret. Men vi kan följa vädret och försöka befinna oss där vädret passar oss.

Tycker vi har lycktas bra med att följa rätt väder den här övervintringen också. Det var i Denia vi tyckte det var för kallt, eftersom det var norrläge hela tiden och mycket träd. Men annars har vi inte behövt gnälla över vädret. Några dagar här och där med kalla vindar eller svalare temperaturerna, men så ska det ju vara så vi verkligen uppskattar när det är perfekt väder.

Vi hade lite kyligare temperaturer när vi kom hit till Setúbal den 1 mars, men för en vecka sen slog det till och blev över 20 grader igen. Fantastiskt skönt!

Vad är perfekt väder?

Så klart är vi alla olika, men för oss är det perfekt när temperaturen ligger på 19-23 grader (i skuggan alltså) och vindarna blåser men är svalkande utan att vara kalla. Och när solen skiner från en klarblå himmel! Ska vi ligga i vattnet och leka får det gärna vara lite varmare, men inte nödvändigt då vi ju har våtdräkter. Men för cykelturer, vandringar, utforskande av omgivningarna och när vi bara hänger och läser i vårt ”uterum” så uppskattar vi lagoma temperaturer.

strandliv

Här badade vi, några gånger, båda två!

I onsdags var det 28 grader och mer eller mindre vindstilla. Det är för varmt, så då cyklade vi till stranden, bilden ovan, ett par km bort och badade mitt på dagen. När vi kom tillbaka till vår boplats hade vi fått en granne som skuggade vårt vardagsrum, perfekt, då kunde vi njuta i ute resten av dagen och kvällen.

Vad tycker du är perfekt väder? 

Översta bilden är halvön Troia i solskenet. Vi ser den halvön oavsett var vi befinner oss här i Setúbal, från vår boplats, från vandringar och från stan. Denna bilden är från när vi vandrade häromdagen, i perfekt väder!

/Anna & Roger

Vill du se mer av vår vardag?

Anna & Roger Forsberg

Anna och Roger Forsberg

Vi bor på heltid i vår plåtis Vega. Arbetar deltid med digitala tjänster i egna företaget VimleWebb AB. Lever så mycket bättre med hela Europa som vårt vardagsrum.

Båda två är förändringsberoende och nyfikna. Lever minimalistiskt och är tillsammans 24/7. Använd gärna meny och sökfunktion för att läsa mer om oss, våra erfarenheter, boplatser och färdvägar.