Vad vi tycker om Sevilla

sevilla

Rubriken kan läsas med ett frågetecken efter och med ett utropstecken! 

Med ett frågetecken efter så blir rubriken en fråga och den frågan får du svar på genom att istället sätta ett utropstecken efter och ändra vilket ord som betonas 🙂 En får inte roligare än vad en gör sig.

Så ja vi gillar Sevilla! Nästa gång vi är i faggorna hoppas vi det finns en bättre boplats så vi kan kombinera utforskandet med sköna eftermiddagar hemma vid bilen. Nu när vi bodde på en stor parkeringsplats blev det bara ett kort besök för att se om vi gillar staden eller inte. Det gör vi. Sevilla finns kvar. Och nu vet vi att vi vill återvända och se mer av Spaniens fjärde största stad.

Några reflektioner om Sevilla

Vi spenderade i alla fall 1,5 dag i Sevilla och har på den korta tiden i alla fall fått med oss en del tankar. Vi cyklade runt halva stan, utmed floden, och sedan cyklade och gick vi inne i  de centrala delarna.

sevilla

sevilla

Det är en del trafik på de stora vägarna, där är en salig blandning av bilar, scootrar och häst och vagn. Det är en cykelvänlig stad med många och väl utmärkta cykelbanor och på cykelvägarna så samsas cyklarna med Segways. Alla gående har inte koll på de gröna fälten så det blir en del plingande i ringklockorna på cyklarna. Sen finns det också spårvagnar, som verkar drivas med batterier som laddas vid hållplatserna. Lite osäker på hur det funkar, men det finns inga elkablar i luften i alla fall, vad vi kunde se.

sevilla

Inne i den centrala delen av staden är det inte mycket trafik, där är gatorna smala och om det ens är tillåtet att köra är det ofta enkelriktat. Ibland är det också så att inte cyklar heller får köra där, då leder vi istället.

Vi älskar byggnader

Har du följt oss ett tag har du säkert märkt att vi gillar att fota och reflektera över byggnader och trånga gränder. I Sevilla finns det vackra hus och byggnader. Vi gillar att byggnader och gärna en blandning av nytt och gammalt. Mest fascinerades vi av Plaza de Espania. Översta bilden visar mitten av den stora halvmånsformade byggnaden.

sevilla

sevilla

sevilla

sevilla

Det är mycket bostäder även inne i city. Inte några höghus utan de flesta hus är 2-3 våningar höga. Det gillar vi! Det finns också mycket parkområden och det är inte rörigt och brötigt. Det känns luftigt där det ska vara det och pittoreskt och mysigt i de trånga gränderna i den centrala kärnan. Vi tänker att om en ska bo i Spaniens varmaste stad så är det ju bra om husen står tätt och skuggar varandra på sommaren.

sevilla

sevilla

sevilla

sevilla

sevilla

Visst såg vi också Katedralen och Alzacar, fast vi gick inte in den här gången. Men byggnaderna är ju mäktiga och häftiga ändå! Och överallt dessa hästar.

sevilla

sevilla

Vi såg mängder av statyer och vi upplever att många kunde engelska. Det är vackert här! Och troligen är det ännu vackrare på våren när alla blommor färgar staden. Vi återvänder!

/Anna

Vill du se mer av vår vardag?

Anna & Roger Forsberg

Anna och Roger Forsberg

Vi bor på heltid i vår plåtis Vega. Arbetar deltid med digitala tjänster i egna företaget VimleWebb AB. Lever så mycket bättre med hela Europa som vårt vardagsrum.

Båda två är förändringsberoende och nyfikna. Lever minimalistiskt och är tillsammans 24/7. Använd gärna meny och sökfunktion för att läsa mer om oss, våra erfarenheter, boplatser och färdvägar.