Vad ska vi utforska i Spanien?

utforska spanien

Nu vore vi väldigt glada för alla dina tips om Spanien! 

Vi googlar, läser bloggar, kollar tidningsartiklar och letar. Men det spelar ingen roll – det finns alltid någon som sitter på de där guldkornen och som tycker det vore roligt att dela med sig av dem. Nu har du chansen 😀

Hit ska vi i alla fall

Ett par månader kommer vi att hänga i Spanien och självklart har vi redan en lista på platser som vi samlat på oss under en ganska lång tid. Men den listan vill vi gärna uppdatera med just dina personliga tips. För vi kommer inte hinna/vilja besöka alla och då kommer dina tips att hjälpa oss välja samt ge oss nya pärlor som vi missat hittills.

Gibraltar

Det var här vi gifte oss, 2002, och då hann vi inte utforska färdigt. Dessutom engelskt, och som är anglofiler är det en självklar plats för oss att besöka igen.

Estepona

När vi gifte oss bodde vi i tre veckor i Estepona. Vill se hur det förändrats och exploaterats.

Malaga

Vi får besök av dotter mellan jul/nyår som kommer till Malaga med flyg, men det är inte bestämt vi ska hålla till i just där.

Almeria

Den här viken ska tydligen vara den som är varmast på vintern. Självklart vill vi hit och kika.

Vad vill vi ha tips på?

  • Mysiga byar, gärna där det bor mycket spanjorer
  • Vinteraktiva städer/byar
  • Fina campingar och ställplatser
  • Sevärdheter av alla de slag
  • Vandringsleder
  • Bad i havet vid rena stränder och gärna bad som är utöver det vanliga
  • Varma bad
  • Restauranger med vegetariskt och glutenfria alternativ
  • Bra & billiga mataffärer & marknader
  • Vingårdar & andra lokalproducerande platser en kan besöka

och allt annat kul som vi inte kommer på just nu, men som du känner till.

Geografiskt område

Vi är i Tarragona söder om Barcelona i några dagar framöver. Sedan drar vi söderut. I en takt lagom för oss. Vi älskar verkligen havet, men är självklart beredda på att det finns pärlor en bit in i landet också.

Så, tänk södra och östra Spanien, max 10 mil från kusten när du funderar ut lämpliga tips åt oss.

Alla tips blir vi glada för!

Så nu hoppas vi att du vill överösa oss med dina bästa tips – sedan låter vi lust och väder styra oss – precis som vanligt. Tack på förhand för att du delar med dig! Vill du inte skriva en kommentar med dina tips får du gärna maila oss på boihusbil@gmail.com

Ps. Har även lagt tillbaka resruttskartan i menyn – tänker att den ändå visar en bra överblick av vår resväg även om vägarna inte är exakta. Vi får låta bli att vara så petiga helt enkelt!

/Anna & Roger

Du vet väl att du kan prenumerera på våra inlägg?

Vill du se mer av vår vardag?

Anna & Roger Forsberg

Anna och Roger Forsberg

Vi bor på heltid i vår husbil FrankieBoy. Arbetar deltid med digitala tjänster i egna företaget VimleWebb AB. Lever så mycket bättre med hela Europa som vårt vardagsrum.

Båda två är förändringsberoende och nyfikna. Lever minimalistiskt och är tillsammans 24/7. Använd gärna meny och sökfunktion för att läsa mer om oss, våra erfarenheter, boplatser och färdvägar.