Vad ska vi ha med oss på resan?

packa för resan

Att packa inför en resa och komma på vad en ska ha med sig i sin resväska kan vara ett riktigt gissel. Vi behöver inte packa.

Nej, för vi har allt med oss, hela tiden. Behövs det långbyxor för att det är kyligare än vad vi förväntat oss är det bara att hämta de varmare kläderna i vårt hem. Blir det spontant bad finns både baddräkt, badbyxor och handdukar i husbilen. Och blir vi hungriga finns även maten lättillgänglig.

Långa packlistor är inte något vi behöver tänka på längre. Vi behöver inte heller fundera kring om vi har med oss medicinen som vi kanske kan behöva. Eller solkrämen. Att byta skor när skoskavet uppstår är snabbt åtgärdat.

Papper och penna finns alltid tillgängligt, fast vi är ju mest digitala, men ibland kan det behövas, och det har vi i ett skåp tillsammans med lite andra kontorsmaterial. Som häftapparat. Hur ofta finns det en häftapparat tillgänglig när en behöver det, annars. Sax, tejp och vinöppnare är inte heller något jag brukar ha med mig i handväskan. Men FrankieBoy förvarar det ömt tills vi behöver det, och vi har ju alltid med oss Frankie!

Visst lämnar vi vårt hem för att åka iväg i några timmar eller en hel dag. Då packar vi också en liten väska. Eller nej, vi tar med oss våra ryggsäckar med datorerna och där ligger redan allergimediciner och näsdukar. Skulle vi behöva en gaffel, häftstift eller konservöppnare behöver vi låna av någon.

Nya insikter om packning

Jag insåg när vi skulle åka iväg till Stockholm på årets kundbesöksrunda att jag inte behöver packa. Jag behövde inte heller boka tåg och hotell. Framför allt behövde jag inte lämna Roger och mitt hem. Jag tar allt med mig.

Det är så otroligt skönt att landa hemma efter en intensiv dag med möten. Igår köpte vi med oss pizza (som inte var särskilt god dessvärre, inte min glutenfria i alla fall) och landade hemma innan vi tog kvällspasset med jobb. Fågelkvitter utanför dörren och vår värd kom och frågade hur vi haft det under dagen.

Vi vill och behöver ha med varandra. Och vårt hem. Sicken lyxkänsla det är att alltid ha med sig det en behöver!

Bilden är från pendeltågsstationen inne i Stockholms City. Mäktiga rulltrappor!

/Anna & Roger

Vill du se mer av vår vardag?

Anna & Roger Forsberg

Anna och Roger Forsberg

Vi bor på heltid i vår husbil FrankieBoy. Arbetar deltid med digitala tjänster i egna företaget VimleWebb AB. Lever så mycket bättre med hela Europa som vårt vardagsrum.

Båda två är förändringsberoende och nyfikna. Lever minimalistiskt och är tillsammans 24/7. Använd gärna meny och sökfunktion för att läsa mer om oss, våra erfarenheter, boplatser och färdvägar.