Vad har hänt med våra rutiner?

rutiner

Det har alltid varit mycket rutiner i vårt liv, men inte nu, för vi både behöver och vill ha färre.

Vi har inga som helst behov av att saker och ting ska upprepa sig lika varje dag. Har inte heller något behov av att göra något bara för att. Eller för att det blivit en vana att göra det, utan att det egentligen behöver vara så. Så i den här livsstilen när friheten är den absolut största vinsten och glädjen vill vi verkligen inte börja snärja in oss i rutiner.

Förra livsstilens rutiner

Nedan följer de mest etablerade rutinerna vi hade i tidigare livsstil. Hur ser det ut med det idag?

Väckarklocka

Vi vill inte ställa klockan. Den har styrt vårt liv alldeles för mycket redan, med tidigare mornar för morgontrötta Roger. Nu händer det att vi ställer den för att passa en tvättid eller dylikt, men nej, vi vill absolut inte ställa klockan. Så vi försöker undvika det. Jag är den naturliga väckarklockan, jag vaknar allt mellan 6 och 9. Och jag vaknar nästan alltid utvilad och sugen på en ny dag!

Duscha varje dag

Vi duschar när vi känner att vi vill och behöver det. Vår hygien sköter vi dagligen så klart, men dusch behövs inte varje dag.

Äta på fasta tider

Frukost, lunch och middag, samt 1-2 mellanmål. Det åt vi förut, och gärna på fasta tider. Nu äter vi när vi är hungriga. Vi planerar och handlar för frukost, middag och mellanmål. Ibland blir det frukost, lunch, middag och mellanmål. Ibland blir det frukost, lunch och mellanmål, och ibland blir det frukost, mellanmål, middag. Alltså inget styrt, vi äter när våra kroppar säger till att vi ska äta. Men ja, vi dricker fortfarande kaffe varje morgon.

Arbetstider

Roger jobbade förut 7-16, plus en massa övertid. Jag försökte hålla mig till de tiderna också, men jobbade dessvärre mycket mer. Jag har dock varit fri i mina arbetstider sedan 2008 då jag startade VimleWebb. Nu har vi inga arbetstider alls, någon av oss. Vi jobbar när vi vill! Oftast. Våra kunder får så klart den bästa servicen och det har inte ändrats för att vi valt att leva som vi gör.

Aktiviteter

De flesta aktiviteterna utfördes på bestämda tider på kvällar och helger. t.ex. träning eller meckande med bilar. Nu sker det när som helst. När lusten faller på eller behovet uppstår.

Läggdags

Ingen klocka väcker oss och ingen klocka säger heller till oss att gå och lägga oss. Förut har det infunnit sig lite panik när klockan passerat 22 och vi inte ens har börjat förbereda oss för sängen. Nu vet vi ofta inte ens vad klockan är. Vi lägger oss när vi är trötta. Det kan vara 22, men det kan också vara vid midnatt.

Nu då?

Som du kan se så styrs vi inte av klockan, normer eller rutiner. Vi styrs av vilja, väder och lust. Visst har det tillkommit saker som vi gör i och med husbilslivet, men de styrs av behov. Berättar om dom en annan dag.

Och ja, vi är fullständigt medvetna om att vi är privilegierade som kan leva så här. Men jag vill samtidigt säga att vi har arbetat hårt för att komma hit. Det är inget som bara lagts i våra knän. Vi är av den övertygelsen att alla kan leva sina drömmar, det gäller först att hitta sin dröm och sen vara beredd att offra det som krävs. Att se möjligheter istället för hinder. Och att gilla förändringar.

/Anna

Photo by Julian Hochgesang on Unsplash

Vill du se mer av vår vardag?

Anna & Roger Forsberg

Anna och Roger Forsberg

Vi bor på heltid i vår husbil FrankieBoy. Arbetar deltid med digitala tjänster i egna företaget VimleWebb AB. Lever så mycket bättre med hela Europa som vårt vardagsrum.

Båda två är förändringsberoende och nyfikna. Lever minimalistiskt och är tillsammans 24/7. Använd gärna meny och sökfunktion för att läsa mer om oss, våra erfarenheter, boplatser och färdvägar.