Vad gör vi i husbilen när det ösregnar?

göra i husbil när det regnar

Vi vill ju gärna vara utomhus på dagtid, njuta av ljuset och energin. Men när det regnar struntar vi i det.

Finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder. Pyttsan. Vi ser ingen anledning att vara utomhus när det regnar. Vi är bekväma av oss, vi gör dessutom som vi vill, för vi kan det. Och vi kan ju vara utomhus och utforska en annan dag när det inte regnar.

Alltså, vi pratar inte en skur här och där, utan när det är ihållande ösregn i en dag eller två (eller fler).

Nu har det regnat kraftigt i två dagar och vi har knappt lämnat husbilen faktiskt, vi behöver ju inte det då vi har allt härinne. Vi har i ett par dygn stått på Seglora Camping, en väldigt lugn och billig camping som vi varmt kan rekommendera. Här betalar vi 100,-/natt och får el och wi-fi bland annat. En perfekt plats den här regnperioden.

Jobbar mycket

Vi valde medvetet Seglora den här omgången av regndagar, för vi behövde jobba. Det lanserades en ny hemsida för en kund igår och på fredag lanserar vi en till. Generellt blir det mycket jobb när det regnar. Vi passar på att få gjort massor då så vi kan njuta av långa dagar när det är bättre uteväder.

Ser på film och läser

Vi har alltid gillat att se på film, vi hann med två filmer och ett par avsnitt av Suits de här regndagarna, utöver allt arbete. Mörkläggningen i FrankieBoy är helt magiskt effektiv! Annars är film något vi mestadels väljer bort numera till fördel för böckerna. Vi älskar båda två att läsa så det gör vi en stund varje dag innan vi somnar. Men när det är regnigt kan det bli fler stunder med böckerna i handen.

Spelar sällskapsspel

Sist när det kom ett par dagar med regn vi inte kunde undvika så bokade vi ju upp tid med ett par kompisar och spenderade många timmar med dem och spelade sällskapsspelet Carcassone. Vi kan spela det spelet själva också, men vi har nu spelat det med så många andra att det får vila lite.

Shoppar

Intressant rubrik.. för vi tycker inte om att spendera pengar på shopping. Men vissa saker behöver vi ju också köpa så klart och ska vi ändå handla vill vi gärna köpa bra och billigt och samtidigt bunkra.

Så vi har bestämt att efter besöket på Forsbergs idag, för fixande jag berättar mer om en annan dag, så tar vi oss till Ullared. Inför Europatrippen vill vi bunkra lite och det ska ju regna i dag med. Och Ullared är kul tycker vi.

Alltså det är så fantastiskt att kunna välja både sysselsättning och plats efter vädret!

/Anna

Vill du se mer av vår vardag?

Anna & Roger Forsberg

Anna och Roger Forsberg

Vi bor på heltid i vår husbil FrankieBoy. Arbetar deltid med digitala tjänster i egna företaget VimleWebb AB. Lever så mycket bättre med hela Europa som vårt vardagsrum.

Båda två är förändringsberoende och nyfikna. Lever minimalistiskt och är tillsammans 24/7. Använd gärna meny och sökfunktion för att läsa mer om oss, våra erfarenheter, boplatser och färdvägar.