Utsiktsplatsen La Cruz de Benidorm

benidorm

Häromdagen gjorde vi en cykelutflykt upp till La Cruz de Benidorm, ett stort kors högst upp på ett berg i norra änden av Benidorm, med makalös utsikt.

Det var en tuff backe att ta sig uppför, även med elcyklarna, men det gick fint och var så värt mödan. Hänförande utsikt verkligen! Hav, strand,  stad med fart och fläkt (alltså inte vinterstängt) och sedan bergen bakom.

Benidorm

Benidorm från La Cruz

En liten strand och vik bortanför stadens puls

utsikt benidorm

Mer vacker utsikt över Benidorm

Villa. Benidorm

Hittade en hel del fina hus där på slingriga vägen upp till La Cruz

Cyklarna vilar lite med utsikt inåt land.

Ramat in Benidorm i växter

La Cruz de Benidorm

La Cruz de Benidorm, med den slingringa vägen upp (detta är bara toppen på berget).

Bil, cykel eller gå – vägen är bra och en väljer själv vilket sätt en vill ta sig upp. Den sista lilla biten tar en sig till fots, men om en inte vill det är utsikten lika hänförande från vägen som slutar några meter nedanför korset. En tips att besöka, men inte med husbil, det finns inte några parkeringsplatser uppe vid korset, bara en vändplan.

/Anna & Roger

Vill du se mer av vår vardag?

Anna & Roger Forsberg

Anna och Roger Forsberg

Vi bor på heltid i vår husbil FrankieBoy. Arbetar deltid med digitala tjänster i egna företaget VimleWebb AB. Lever så mycket bättre med hela Europa som vårt vardagsrum.

Båda två är förändringsberoende och nyfikna. Lever minimalistiskt och är tillsammans 24/7. Använd gärna meny och sökfunktion för att läsa mer om oss, våra erfarenheter, boplatser och färdvägar.