Utmärkt läge för att SUPa

perfekt läge för sup

Såren på Annas tår är läkta. Bådas förkylningar är nästan borta. Längtan efter våra SUPar var stor.

Så när vi lämnade Partille i går morse åkte vi österut. Det var dags att prova att SUPa i en stilla sjö istället för ett rivigt hav. Jag, Anna,  hade ju inte hittat balansen i vågorna och ville verkligen se om det var lika illa på en stillsam vattenyta.

Lämplig boplats för att SUPa

Vi hittade Hanatorps camping som ligger precis vid Östra Öresjön och på deras webbplats tyckte jag det verkade perfekt för att SUPa. Så här tänker vi, i alla fall som nybörjare. Behoven ändras troligen när vi är bättre på det här, särskilt första punkten.

  • boplats vid strand av något slag, så det är lätt att ta sig in till en plats där en bottnar för att lättare komma upp på brädan när vi, läs Anna, fallit i. En brygga och bara djupt vatten funkar inte än.
  • boplats nära stranden så vi slipper bära SUParna jättelångt
  • gott om utrymme så vi kan breda ut oss ordenligt när vi ska pumpa upp brädorna
  • gärna el – inte nödvändigt men är ju bra när vi vill använda kompressorn för att pumpa med
  • tryggt så vi kan lämna (fastlåsta) brädorna uppumpade för flera dagars SUPande på raken
  • gärna gräsytor omkring bilen så vi slipper få så mycket grus och sand på brädorna när de ska in i bilen vid hemfärd

Allt detta finns på Hanatorps Camping!

Igår SUPade vi igen, inte mer än nån timme för att ta det lite lugnt efter förkylningarna. Men jag lyckades stå på brädan jättemycket och hittade balansen snabbt. Kändes så bra så jag till och med kunde paddla och inte bara stå 🙂 Idag blir det mer SUPande och förhoppningsvis så känner jag mig ännu tryggare än i går, som ju ändå var en dag med mycket framsteg för mig i vår nya hobby.

anna står på sup

Beviset – Anna står på SUP:en och paddlar!

hanatorps camping

Vi har plats 16

Du ser på kartan hur nära vi har till stranden. Vi står på plats 16 och det är bara en liten slänt ner till stranden. Enda nackdelen är väl att det inte är så fin botten så jag är glad jag inte ramlade en enda gång igår. Vattnet är varmt och skönt, men vi har ändå på oss våtdräkterna.

Nu ska vi ut och SUPa igen!

/Anna & Roger

Vill du se mer av vår vardag?

Anna & Roger Forsberg

Anna och Roger Forsberg

Vi bor på heltid i vår husbil FrankieBoy. Arbetar deltid med digitala tjänster i egna företaget VimleWebb AB. Lever så mycket bättre med hela Europa som vårt vardagsrum.

Båda två är förändringsberoende och nyfikna. Lever minimalistiskt och är tillsammans 24/7. Använd gärna meny och sökfunktion för att läsa mer om oss, våra erfarenheter, boplatser och färdvägar.