Utgifter husbilslivet i maj

utgifter husbilsliv

En redovisning av våra utgifter för husbilslivet i maj.

En av våra åtta anledningar till varför vi gjort den här flytten till husbilen är av ekonomiska skäl. Vi vill lära oss att leva billigt igen och spara pengar, efter några år av ivrigt spenderande. Eftersom jag är intresserad av ekonomi (hade bara ett högt betyg i skolan och det var företagsekonomi) så för jag kassabok. Vi har ett konto där vi betalar våra fasta utgifter med autogiron, sen har vi ett konto var för det dagliga spenderandet.

Alla kvitton sparas tills jag lagt utgifterna i ett Numbers-dokument (motsvarande Excel fast på en Mac-dator) i kolumner.

Våra utgifter i maj månad

Utgifterna för telefon och internet betalar mitt företag, så de syns inte här. Husbilen inget utgift för oss heller, du kan läsa mer om det här.

För fasta utgifter varje månad sätter vi in 2000,- för försäkringar (1000;-), A-kassor (260,-) och CSN (600,-)

Det rörliga har i maj sett ut så här:

Diesel (5326,-)
Vi har kört tur och retur Höga Kusten den här månaden, det syns så klart på dieselkontot.

Ställplats/Camping (1575,-)
Vi har bott mycket hos vänner och på gratis ställplats, det märks.

Gas (1108,-)
Gasutgiften är hög för vi har fyllt på alla tre gasbehållare, men förbrukningen är låg nu.

Mat (4135,-)
Mat är det vi har svårast att dra ner på men vi jobbar på att utvecklas där också

Restaurang (2562,-)
Varit på finrestaurang en gång och sedan är det en hel del lunchmåltider.

Kläder (1300,-)
Klädkontot kommer inte bli stort, men nu behövdes det shorts och kompressionstrumpor.

Hygien (1627,-)
Hygien innefattar schampo, toapapper och sånt, men också och medel till toalett och tankar. Samt skäggvård och klippning.

Nöjen (829,-)
Nöjen är bara snus och lotto 🙂

Extra gött (763,-)
Extra gött är sånt vi egentligen skulle kunna kapa helt, om vi vill. Det är vin, ostbågar, choklad, glass, coca-cola etc. Tycker det är intressant att se hur mkt vi lägger på sånt här, därför ett eget konto. Borde kanske legat på nöjen egentligen.

Husbilen (1529,-)
Sånt vi köpt som har med husbilen att göra. Typ stormlinor.

Övrigt (734,-)
Den här månaden består detta kontot av läkarbesök och mediciner.

Totalt har vi i maj spenderat 23 500,-

Det är mer än vi önskar spendera varje månad, men det är också vår första månad som vi varit så noga med att skriva ner våra utgifter. Ser det bara positivt, nu ser vi direkt vad det är som kostar och kan själva bedöma vad vi vill lägga pengar på. Medvetna val helt enkelt!

Edit: vill förtydliga att vi inte räknar in  värdeminskning på bilen i vår redovisning. Det är ingen utgift utan en ekonomiskt dålig investering, dock vettig personlig sådan hoppas vi. Så om du vill använda våra ekonomiska redovisningar som inspiration så glöm inte räkna in kostnaden för själva bilen.

Tankar inför juni månads utgifter

Vi har semester i juni! Vår första tid efter att vi flyttat in i husbilen som är helt fria att välja vart vi åker, under en längre period än några dagar. Ställplatskontot kommer öka kraftigt. Dieseln minska, vi ska inte vara iväg på så långa turer som i maj. Ingen klippning eller skäggvård inbokad. Däremot är ett besök på Ullared inplanerat så det kommer slå illa mot kläd- och husbilskonto.

Varje månad delar vi med oss vad vi spenderar, och hoppas det kan inspirera!

/Anna

Vill du se mer av vår vardag?

Anna & Roger Forsberg

Anna och Roger Forsberg

Vi bor på heltid i vår plåtis Vega. Arbetar deltid med digitala tjänster i egna företaget VimleWebb AB. Lever så mycket bättre med hela Europa som vårt vardagsrum.

Båda två är förändringsberoende och nyfikna. Lever minimalistiskt och är tillsammans 24/7. Använd gärna meny och sökfunktion för att läsa mer om oss, våra erfarenheter, boplatser och färdvägar.