Utgifter för vårt husbilsliv i januari

utgifter-bo-i-husbil-januari

Den ekonomiska månadssammanställningen för januari är klar.

Vi har spenderat halva månaden i Spanien och andra halvan i Portugal. Det är inget vi märker jättetydligt på ekonomin, men hoppas det ska kännas åtminstone på boplatskontot framöver.

Boplatser

I januari har vi bara stått gratis två nätter. Åtta nätter har varit på camping och då drar det ofta iväg, för det kostar ofta 20 €/natt. Så det är inte så konstigt att januari månads boplatser landar på 3600,-

Diesel & gasol

Vi har ju rullat hela månaden och dieseln och gasolen är billigare i Spanien så vi fyllda upp tankarna innan vi rullade över gränsen, vare sig det behövdes eller inte. 2150,- har vi köpt diesel & gasol för i januari

Mat

Vi försöker hålla vårt matkonto på max 100,-/dag och i januari har vi klarat det nästan exakt. 3110,- har maten kostat oss och då ingår det bunkring av vissa matvaror i Spanien. Mitt glutenfria bröd bland annat. I Portugal ska vi lära känna butikerna och veta vad vi ska handla var.

Restaurang

Vi har ätit lunch på restaurang sex gånger samt fikat två gånger. Den största utgiften var definitivt på Gibraltar där vi åt på vår bröllopsrestaurang. Totalt blev det restaurangnotor för 1900,- i januari.

Kläder

Inga klädinköp i januari

Hygien

Utöver vanliga hygienprodukter har jag tvättat en del i januari på dyra tvättmaskiner och så har vi köpt några burkar med toakassettspåsar. Så det blev 1130,- på hygienkontot.

Nöjen

Netflix, Amazon och iTunes som varje månad kostar oss 300,- samt linbanan på Gibraltar och några andra inträdesavgifter samlade ihop 800,- på utgiftskontot.

Extra gott

Det här kontot har inte blivit så högt den här månaden för vi har ju bunkrat sedan tidigare. Men innan vi lämnade Spanien köpte vi på oss ännu mer vin. För knappt 700,- har vi köpt chips, vin och godis för den här månaden. En dajmtårta köpte Roger på IKEA också.

Levnadsutgifter

Totalt har våra levnadsutgifter blivit 15 400,- i januari inklusive våra fasta utgifter på 2000,-. Riktigt bra tycker vi! Ser fram emot vad korta månaden februari kan bjuda oss på.

Övrigt

Utöver detta har vi betalat försäkringar, A-kassa, domänavgifter och lite annat från vårt räkningskonto dit vi flyttar 2000,- varje månad. Vår ekonomiska struktur kan du läsa om i eget inlägg. Utgiften för FrankieBoy är inte med i några redovisningar alls, du kan läsa om varför här.

Vi utvecklar hela tiden vårt hem, blir lätt så när en flyttat och ska anpassa hemmet efter sina behov. Och vi har lagt några tusenlappar på FrankieBoy i januari. Dessutom har vi köpt cykelhjälmar!

-> Du kan få mail när vi publicerat nytt inlägg – läs mer om hur prenumeration funkar hos oss! <-

-/Anna

Vill du se mer av vår vardag?

Anna & Roger Forsberg

Anna och Roger Forsberg

Vi bor på heltid i vår husbil FrankieBoy. Arbetar deltid med digitala tjänster i egna företaget VimleWebb AB. Lever så mycket bättre med hela Europa som vårt vardagsrum.

Båda två är förändringsberoende och nyfikna. Lever minimalistiskt och är tillsammans 24/7. Använd gärna meny och sökfunktion för att läsa mer om oss, våra erfarenheter, boplatser och färdvägar.