Utgifter för husbilslivet – juni månad

kostnader bo i husbil

Redovisning av våra utgifter för husbilslivet i juni månad, vår semestermånad. Varit i Sverige hela juni.

Den här månaden har vi haft semester de tre sista veckorna. Vi har spenderat en hel del tid själva men också träffat vänner och bott på campingar.

Nu när Roger sagt upp sig från sitt jobb och ska börja jobba i mitt lilla företag i augusti är det här med vår vardagsekonomi ännu viktigare, då inkomsterna kommer bli mycket mindre. Men fortfarande kommer vi tjäna mer än vad vi spenderade i maj månad, så utsikterna är goda 🙂

Våra utgifter i juni månad

Utgifterna för telefon och internet betalar mitt företag, så de syns inte här. Husbilen är ingen utgift för oss, så den är inte heller med. Läs om varför här!

För fasta utgifter varje månad sätter vi in 2000,- för försäkringar (1000;-), A-kassor (260,-) och CSN (600,-)

Det rörliga har i juni sett ut så här:

Diesel (3714,-)
I och med vår semester har vi flängt runt en del och självklart påverkar det detta kontot. Vi har en halv tank kvar ungefär in i juli månad.

Ställplats/Camping (4015,-)
Har betalat för nästan varje natt i juni månad. Dessutom stått på camping en del och det är dyrare än ställplatser.

Gasol (0,-)
Ingen ny gasol har vi handlat i juni månad. Har kvar 1/3 av LPK-gasolen och båda P11 är oanvända. Så det finns mkt gasol kvar.

Vägavgifter (102,-)
Miljömärket för Frankrike & Tyskland

Mat (4386,-)
Mer mat i juni än i maj. Här ska vi aktivt försöka minska utgifterna under juli och se vad vi kan spara in på.

Restaurang (1451,-)
Några luncher, en brunch och en smarrig pizza på Öland med rött vin.

Kläder (620,-)
Vi var på Ullared och vi köpte lite kläder. Ny jacka till Roger samt trosor, sockar och linnen till mig.

Hygien (621,-)
Medel till toalett och tankar, på Ullared, samt toalett- & hushållspapper.

Nöjen (277,-)
Några pocketböcker på Ullared samt snus.

Extra gött (1725,-)
Det här kontot har vi njutit av på semestern. Vin och lyxglass är nog de största utgifterna. Annars är det även chips och godis.

Husbilen (2280,-)
Vi har köpt solskydd i form av svenska flaggan, tältpinnar, strandmadrasser, myggmedel, konservöppnare, öljetter och ny melaminservis.

Övrigt (486,-)
Övrigt denna månaden är sårvårdsprodukter samt cykelsadel till Rogers cykel.

Totalt har vi i juni spenderat ca 21 700,-

Det är ca 2000,- mindre än i maj. Det går åt rätt håll!

Tankar om spenderandet i juni

Detta är alltså de totala utgifterna den månaden vi haft semester! Inga extra kostnader för hotell eller resor. Färre restaurangbesök än om vi bott på hotell och ändå har vi njutit. Av ledighet. Av varandra och av att ta tagen som den kommer. Åkt dit vi vill och faktiskt inte känt att vi måste hålla igen på utgifterna! Vi har varit på Ullared och de inköpen ingår så klart i ovan summering.

Tankar inför juli månads utgifter

Ställplatskostnaden kommer minska, då vi står gratis på veckorna i Alingsås som husvakter, under hela juli. Även dieselkontot kommer vara litet. Troligen inga klädinköp. Däremot blir hygienkontot stort då jag ska klippa håret och färga det idag!

Varje månad delar vi med oss vad vi spenderar, och hoppas det kan inspirera!

/Anna

Vill förtydliga att vi inte räknar in  värdeminskning på bilen i vår redovisning. Det är ingen utgift utan en ekonomiskt dålig investering, dock vettig personlig sådan hoppas vi. Så om du vill använda våra ekonomiska redovisningar som inspiration så glöm inte räkna in kostnaden för själva bilen.

Vill du se mer av vår vardag?

Anna & Roger Forsberg

Anna och Roger Forsberg

Vi bor på heltid i vår plåtis Vega. Arbetar deltid med digitala tjänster i egna företaget VimleWebb AB. Lever så mycket bättre med hela Europa som vårt vardagsrum.

Båda två är förändringsberoende och nyfikna. Lever minimalistiskt och är tillsammans 24/7. Använd gärna meny och sökfunktion för att läsa mer om oss, våra erfarenheter, boplatser och färdvägar.