Våra utgifter för att bo i husbil, juli månad

bo i husbil kostnader

Innan vi själva flyttade in i husbilen var vi nyfikna på vad det faktiskt är för utgifter med den här livsstilen. Självklart varierar det beroende på vad en är för person/personer och vilka intressen en har. 

Men vi har också märkt att våra val varje dag ser annorlunda ut när vi har den här redovisningen framför oss. Roger var sugen på en ny variant av godisbit igår, men tyckte den var dyr.. den kostade 11,- och den var bara en mumsbit stor, så han tänkte att han hellre köper en 200g chockladkaka för 17,- som han vet är god. Fast han var inte sugen på det, så det blev inget alls. Nu var ju inte detta så mycket pengar, men det är ett tydligt exempel på hur vi resonerar. Och vi har bara börjat..

Förutsättningar i juli

Vi har i juli månad stått som villavakter på veckorna, med gratis el och vatten. På helgerna har vi gjort utflykter och stått på både camping och ställplatser samt hos familj. Vi har varit i Sverige hela månaden och Roger har arbetat på glasmästeriet (bara tre dagar till!) och jag hemma i bilen mestadels.

Våra utgifter under juli

Utgifterna för telefon och internet betalar mitt företag, så de syns inte här. Bilen är ingen utgift för oss, så den är inte heller med. Läs mer om varför här!

För fasta utgifter varje månad sätter vi in 2000,- för försäkringar (1000;-), A-kassor (260,-) och CSN (600,-)

Det rörliga har i juli sett ut så här:

Diesel (1195,-)
Det har varit en månad av mycket stillastående, så självklart inte mycket tankning heller.

Ställplats/Camping (1390,-)
Totalt 6 övernattningar, två på camping och 4 på ställplatsen i Öckerö Hamn, resten gratis.

Gasol (0,-)
Ingen gasol har vi köpt. Vår LPG är slut och ska fyllas på i nästa vecka. Men har fortfarande en full P11 kvar och en ytterligare flaska som vi nu förbrukar ifrån när vi lagar mat.

Vägavgifter (783,-)
Här ligger trängselavgifter samt utgift för Brobizz

Mat (4294,-)
Vi har verkligen svårt för att minska vårt matkonto..

Restaurang (617,-)
Mycket stolta över att inte ha ätit på restaurang så mycket denna månaden. Det är totalt 7 st. luncher när vi varit ute och flängt.

Kläder (0,-)
Borde köpa mig lite nya shorts.. men inte hittat några.

Hygien (2769,-)
Klippning, färgning och skäggvård. Men även några avgifter för tvättmaskin och utgifter för förbrukningsvaror.

Nöjen (1219,-)
Den här posten borde varit 700,- högre på alla de tidigare månaderna. För jag hade glömt att lägga in utgifterna för Netflix, Amazon, TV4-play, iTunes och ViaPlay. Netflix misstänker jag att vi kommer sluta med framöver, vi tittar ju inte. ViaPlay har vi för Formel 1 så den kommer inte försvinna. Amazon är för Rogers alla böcker som han läser på sin Kindle. Vi har även varit på bio och så är det snus och vattenlandsavgift på Ursand för guddottern.

Extra gött (1530,-)
Glass, glass, glass och dricka i värmen. Men även biogodis och en box vin till exempel.

Husbilen (555,-)
Vi har köpt lite förvaringsboxar (Tupperware för grönsaker ska hålla längre i kylen samt en för stormlindorna) och smarta lösningar på IKEA.

Övrigt (2715,-)
Sårvårdsprodukter, solskyddskräm, spelet Carcassone, lagning och service av Annas cykel och lite smått och gott.

Totalt har vi i juli spenderat ca 19 000,-

Det är nästan 3000,- mindre än i juni

Tankar om spenderandet i juli

Inga konstigheter med den här månadens utgifter egentligen. En del engångsutgifter och våra klippningar kommer minska drastiskt när vi åker söderöver. Tycker det är så häftigt att se hur vi för varje månad minskar våra utgifter. Hur vi anpassar våra utgifter efter det här livet och njuter av det.

Tankar inför augusti månads utgifter

I augusti kommer vi vara mycket vid havet, där är det ganska dyrt att stå, så ställplatskontot blir nog störst nästa månad. Tror också vi kommer njuta av några fisk- & skaldjursrestauranger om vi håller oss på kusten.

Varje månad delar vi med oss vad vi spenderar, och hoppas det kan inspirera! Fråga gärna om det är något ni undrar över.

/Anna

Vill förtydliga att vi inte räknar in värdeminskning på bilen i vår redovisning. Det är ingen utgift utan en ekonomiskt dålig investering (kostnad) för oss, dock vettig personlig sådan hoppas vi. Så om du vill använda våra ekonomiska redovisningar som inspiration så glöm inte räkna in kostnaden för själva bilen.

Vill du se mer av vår vardag?

Anna & Roger Forsberg

Anna och Roger Forsberg

Vi bor på heltid i vår husbil FrankieBoy. Arbetar deltid med digitala tjänster i egna företaget VimleWebb AB. Lever så mycket bättre med hela Europa som vårt vardagsrum.

Båda två är förändringsberoende och nyfikna. Lever minimalistiskt och är tillsammans 24/7. Använd gärna meny och sökfunktion för att läsa mer om oss, våra erfarenheter, boplatser och färdvägar.