Topp 3 lärdomar efter 600 dygn med vår livsstil

Benidorm

Våra goa vänner som driver engelska bloggen Motoroaming håller på att skriva ett massivt blogginlägg om lärdomar kring vår livsstil, och de vill ha vår input.

Eftersom deras blogg är på engelska så tänker vi att vi kan skriva om lärdomarna på svenska här i vår blogg, så ni också kan ta del av våra topp tre lärdomar efter 600 dygns heltidsboende i husbil.

Att räkna dygnen ger oss ett viktigt perspektiv när vi resonerar och reflekterar. Tiden går fort och ett räkneverk förtydligar då. Vi bloggade om just tiden när vi firade 500 dygn. Men idag firar vi 600 dygn med att dela med oss av våra topp 3 lärdomar från livet med heltidsboende i husbil!

Omfamna förändringar

Oavsett vilken livsstil en lever sker ju förändringar och det blir enklare om en omfamnar dem istället för att motarbeta dem. Men just i det här livet kommer förändringarna ofta, de kan vara externa men vi har lärt oss att de ofta kommer från oss själva. Eftersom vi byter boplats, land, stad och omgivning ofta är förändringarna något som behöver omfamnas. Vissa förändringar kan en vara helt oförberedd på.

Ett exempel för oss är att vi var inställda på att fricampa mer än vad vi gjort. Vi har insett att vi förändrats på den punkten, då vi faktiskt gillar campingar när vi är utanför säsong, liksom välordnade ställplatser. Kombinationen av fricamping, campingplats och ställplatser tilltalar oss väldigt mycket men fördelningen ser annorlunda ut än vad vi först trodde. Vi slås av hur många förändringar som sker hela tiden och det är en lärdom vi gärna delar med oss av, för om vi förvånats av dem kan de ju bli jobbiga för någon som inte drivs av och gillar förändringar.

Stanna upp och landa emellanåt

Innan vi förra hösten började vår turné ner i Europa så hade vi nog tänkt att vi liksom rullar på med att uppleva här och där. Vi hade planerat in tid för att arbeta däremellan. Men inte för att landa. Det är massor av intryck som ska sorteras, hur rolig och härlig vår livsstil än är så finns det begränsningar, så klart. Det hade vi inte en tanke på innan. Så när vi kom till spanska medelhavskusten i oktober 2018, efter en månad på vägen, så ramlade poletten ner. Det är skönt och välbehövligt att stå still ibland också!

Ivern att göra och se nya saker kan ibland få oss att lämna en plats för tidigt. Vi vet idag att om vi inte riktigt bestämt vart vi ska så stannar vi ett dygn till där vi är. Vi stressar inte fram några beslut och vi har ju ingen brådska. Att stanna ett dygn till kan ibland ge oss helt andra reflektioner och därmed bättre beslut.

Låt vardagen ta tid

I hela vårt liv har det handlat om att vi ska jobba för att ha råd att leva. Alla måsten om vad som ska göras har krävt att det mest essentiella i livet ska gå fortare. Mer pengar behöver tjänas och tid för oss själva har fallit bort. Tid för vardagen och det fysiska sociala livet har minimerats till nästan noll. När vi nu vänt på det och istället låter vardagen ta enormt mycket tid är vi i ännu större harmoni än vad vi trott var möjligt. Att laga mat i flera timmar eller handtvätta kläder är stora faktorer till tillfredsställelse. Att långsamt strosa runt på matmarknaden eller i affären för att hitta just det som lockar idag. Inte styras av annat än lust. Att välja boplatser som kräver att vi hämtar vatten i kanna och tömmer gråvattnet med hinkar känns bra. Det gör inte bara att vi automatiskt får en del rörelse utan att vi också möter andra människor som gör samma sak. Samtal uppstår och vi har tid att stanna och prata, få nya insikter. Här i Benidorm har vi en granne som gärna tittar in till oss och vi pratar i flera timmar, han älskar musik, så vi har lyssnat på en massa svenska låtar och blandat dem med de engelska låtarna han gillar. Nya insikter om varandras vardag, land och traditioner – fantastiskt!

Inlägget som Karen och Myles gör kommer publiceras i slutet av december och där kommer det finnas insikter från många husbilister, så håll gärna koll på deras blogg om ni är intresserade av husbilslivet. De har även deltagit i vår serie om andra heltidsboende i husbil.

Bilden är på lilla stranden mitt i stan, från när vi gick hem från fyrverkerierna på Benidorms Fiesta.

/Anna & Roger

Vill du se mer av vår vardag?

Anna & Roger Forsberg

Anna och Roger Forsberg

Vi bor på heltid i vår husbil FrankieBoy. Arbetar deltid med digitala tjänster i egna företaget VimleWebb AB. Lever så mycket bättre med hela Europa som vårt vardagsrum.

Båda två är förändringsberoende och nyfikna. Lever minimalistiskt och är tillsammans 24/7. Använd gärna meny och sökfunktion för att läsa mer om oss, våra erfarenheter, boplatser och färdvägar.