Stränder i Algarve i fokus på alla hjärtans dag!

stränder i algarve

Dessa fantastiska stränder i Algarve! Både syd- och västkusten är fyllda av ljuvliga stränder och självklart vill vi att ni ska få se hur vackert det är här.

Idag på alla hjärtans dag passar det väldigt bra att ge er bilder på det som utmärker Algarve mest. Det som vi föll för. Den vackra kustlinjen. Hela södra kustremsan av Algarve är fantastisk, den börjar med oändliga stränder direkt efter landsgränsen mot Spanien. För att fortsätta på samma sätt fram till och igenom naturreservatet i Faro. Strax därefter börjar sandstensklipporna forma unika stränder. Fortfarande ljuvliga stränder men nu inramade med olika ramar.

Tack vare vår hyrbil har vi kunnat se många fler platser än om vi bara åkt med FrankieBoy. Vi tycker om att promenera på stränderna och hade det varit badväder hade vi (garanterat jag i alla fall) badat och njutit av solen nån timme eller två. Men den här årstiden är det helt annat fokus. Vi njuter av vyerna, av färgerna och av den mäktiga naturen. Alla platser vi besökt hittar du även här i vår karta!

Bilder från några stränder i Algarve

Tidigare har jag visat bilder från Altura, AlvorPortimao och Albufeira. Men här kommer det lite fler stränder i Algarve! Bilderna gör inte dessa fantastiska platser någon som helst rättvisa, men förhoppningsvis inspireras du tillräckligt för att själv besöka denna delen av Europa för att se allt tredimensionellt. Här är verkligen en fantastisk natur.

Praia de Luz

Sydkusten, ca 5 km väster om Lagos.

praia de luz

praia de luz

Praia do Monte Clérigo

Västkusten, några kilometer från Aljezur.

Praia-do-Monte-Clerigo

Praia-do-Monte-Clerigo

Praia-do-Monte-Clerigo

Praia de Arrifana

Västkusten, också några kilometer från Aljezur, fast längre söderut än Praia do Monte Clérigo. Arrifana Beach är ett surfparadis förstod vi. Vi gick aldrig ner på denna stranden utan njöt istället av utsikten mot den från Ruínas da Fortaleza de Arrifana.

praia de arrifana

praia de arrifana

praia de arrifana

Praia da Bordeira

Intill den här stranden är det en hel del som fricampar. Klurig väg fram. Stranden är bred så från ställplatsen är det några hundra meter till vattenlinjen. Den ligger också på västkusten av Algarve, några kilometer från Bordeira. Här var det ett par som badade när vi stod och njöt av vågornas härliga ljud. Och vi förstod på deras beteende att det inte var varmt och skönt i vattnet.

Praia-Da-Bordeira

Praia-Da-Bordeira

Praia-Da-Bordeira

Praia do Amado

Det här är min favoritstrand, hittills. Den är färgglad, inte så stor men ändå tillräckligt lång för att få en lagom promenad på stranden. Mycket stenar och surfare. Den ligger också på västkusten, ytterligare längre ner mot Sagres.

Praia-Da-amado

Praia-Da-amado

Praia-Da-amado

Praia-Da-amado

Praia-Da-amado

Praia de Ingrina

Här är en liten strand på sydkusten mellan Burgau och Sagres. En hel del surfare här också, men det var nog folk som bodde i närheten för inga vans såg vi. Husbilen hade vi inte velat köra hit.

ingrina-beach

ingrina-beach

Praia do Pintadinho

I Ferragudo, granne med Portimao hittade vi denna lilla vackra strand. Perfekt fikaplats för oss på intilliggande klippa med utsikt över havet.

Praia-do-Pintadinho

Praia-do-Pintadinho

Det finns mängder av stränder. Den här årstiden kan du en strand som ligger öde. Men oftast finns det alltid någon annan där också, om än ytterst få personer. Hur de här stränderna ser ut på sommartid vill jag inte ens fundera på, då är de inte intressanta för oss ändå.

/Anna

Vill du se mer av vår vardag?

Anna & Roger Forsberg

Anna och Roger Forsberg

Vi bor på heltid i vår husbil FrankieBoy. Arbetar deltid med digitala tjänster i egna företaget VimleWebb AB. Lever så mycket bättre med hela Europa som vårt vardagsrum.

Båda två är förändringsberoende och nyfikna. Lever minimalistiskt och är tillsammans 24/7. Använd gärna meny och sökfunktion för att läsa mer om oss, våra erfarenheter, boplatser och färdvägar.