Storförbrukare av smärtstillande tabletter

plats för återhämtning

Sen vi kom till Sverige har vi ätit mängder med medicin, båda två. Mer än vi troligen nånsin ätit.

Vi har tryckt i oss Alvedon, Panodil, Ipren, Bisolvon, kortisonspray och antiinflammatoriska tabletter i stora antal den här sommaren. Och jag som verkligen undviker tabletter och medicin så mycket som jag kan tycker inte alls om att detta varit nödvändigt.

Varför?

Ja det kan en ju verkligen undra, varför äta en massa tabletter när en inte gillar det. Vi fick varsin rejäl förkylning i juni, som varade i 3-4 veckor. Och eftersom vi samtidigt hade många kundbesök inbokade kunde vi bara flytta en del av dem till andra tider. Så. Vi försökte verkligen kurera oss och samtidigt sköta våra åtaganden. Tabletter behövdes för att få ihop det. Vilket så klart inte förbättrade något, men vi klarade i alla fall av det vi föresatt oss att göra.

Vi har också varit hos tandläkaren en del och gjort saker som gör ont. Och jag väntar dessutom på att tandläkaren ska komma tillbaka från semestern så jag kan få min slutgiltiga dom på om mina smärtor behöver åtgärdas vidare eller om det går över av sig självt. Just nu kör jag en dunderkur med Ipren och Alvedon för att försöka ta bort ev. inflammation så det kan uteslutas i tandläkarens bedömning i nästa vecka.

Sjuka nu igen. Den här gången är det luftrören som drabbades. Alltså in med full dos av kortison för mig (som är astmatiker) för att hindra lunginflammation. Samma förkylning, med hosta, har drabbat Roger som nu går på tabletter för att orka med Tess och Crilles flytt i torsdags samt vårt besök i Dalhalla idag.

Sen kan en ju analysera varför vi åkt på två kraftiga förkylningar på så kort tid. Har inga vetenskapliga svar på det, men tror det beror på stora skillnader och omställningen från våra månader utomlands:

  • stressen vi kände kom över oss ganska snabbt efter att ha kommit till Sverige
  • möten med mängder av människor, inomhus
  • för lite återhämtning

Så nästa sommar i Sverige kommer se helt annorlunda ut. Vi kommer inte planera in så mycket, utan försöka behålla den lugna och stilla livsstil vi vill ha och bevisligen mår bäst av.

Visst är det fantastiskt att varje grej i livet ger ny erfarenhet. Eller som jag alltid sagt till min pärla, min dotter:

Varje erfarenhet skapar ett nytt lager på pärlan.

I slutet av nästa vecka börjar vår resa söderut, den kan ta långa omvägar innan vi kommer över Sveriges gräns, men då lämnar vi alla fall området där våra nära och kära finns.

Bilden är från Fotö, en plats vi tror vi kommer spendera mycket tid nästa sommar.

/Anna & Roger

Vill du se mer av vår vardag?

Anna & Roger Forsberg

Anna och Roger Forsberg

Vi bor på heltid i vår husbil FrankieBoy. Arbetar deltid med digitala tjänster i egna företaget VimleWebb AB. Lever så mycket bättre med hela Europa som vårt vardagsrum.

Båda två är förändringsberoende och nyfikna. Lever minimalistiskt och är tillsammans 24/7. Använd gärna meny och sökfunktion för att läsa mer om oss, våra erfarenheter, boplatser och färdvägar.