Stor utmaning att vara digitala nomader

utmaning jobba som digitala nomader

Vad skönt ni har det, bara njuter av sol och nya upptäckter och kan göra precis som ni vill!

Så låter det ibland från de vi möter. Visst har de rätt, till viss del. De som kikar in i vår bil och ser oss sitta med datorerna med jobb tror säkert vi bara Facebookar.

Faktum är att det ibland är en stor utmaning att vara digitala nomader. Eftersom vi är så fria med våra arbetstider och våra uppdrag krävs det lite struktur och planering för att faktiskt utföra uppdragen i tid också.

Det är lätt att låta uppdragen glida iväg nån dag eller två. Det har inte hänt, för vi är väldigt strukturerade och organiserade, men vi kan ibland känna att det vore gött att skjuta på jobb, för att vi kan.

Det är också lätt att få semesterfeeling eftersom vi befinner oss på nya platser i ett somrigt klimat.

Detta livet är verkligen helt fantastiskt på de flesta sätt. Och vi retar er gärna med bilder på när vi sitter och jobbar under en palm på en strand. Men verkligheten ser sällan ut så. Vi jobbar oftast i bilen. Alltså vid vårt bord. Visst kan vi stå parkerade så vi har fantastisk utsikt, men oftast ser vi kanske in i en annan husbil eller en stor parkering. Vi jagar wi-fi, vi har abonnemang med tillräckligt utrymme – men det är inte alltid det är tillräckligt bra fart. Vi jobbar t.ex. gärna på ett café där det finns grymt wi-fi, särskilt om vi ska ladda upp bilder.

Vårt arbete är fritt och oftast arbetar vi morgon och kväll. Men ibland även dagtid, om kundens behov är sådant. Då kan det vara så att vi sitter i en varm bil och jobbar när solen gassar på utsidan. Jag har till och med jobbat samtidigt som vi kört när planering gått åt fanders.

Det är med andra ord en stor utmaning att vara digitala nomader. Faktiskt. Men vi klagar verkligen inte!

Bilden är från när vi var i Frankrike och vi jobbade i soluppgången på en vingård, för inte skjutton fotar jag oss när vi sitter instängda i bilen.

/Anna

Vill du se mer av vår vardag?

Anna & Roger Forsberg

Anna och Roger Forsberg

Vi bor på heltid i vår husbil FrankieBoy. Arbetar deltid med digitala tjänster i egna företaget VimleWebb AB. Lever så mycket bättre med hela Europa som vårt vardagsrum.

Båda två är förändringsberoende och nyfikna. Lever minimalistiskt och är tillsammans 24/7. Använd gärna meny och sökfunktion för att läsa mer om oss, våra erfarenheter, boplatser och färdvägar.