Att sova i husbilen, hur är det egentligen?

sova i husbilen

Det var något jag undrade över innan, hur det är att sova i husbilen. Nätterna i hyrhusbilen förra sommaren var ju ingen hit då sängen var usel. Jag fascineras verkligen av hur otroligt bra vi sover i FrankieBoy!

Redan första natten som vi sov i vår husbil sov vi riktigt gott. Men jag tänkte det var ett lyckokast orsakat av att luften gick ur oss lite eftersom vi längtat så och äntligen hade fått flytta in.

Men nej, alltså jag sover ruskigt gott. Näst intill varje natt. Fortfarande efter 3 månader. Visst finns det störande element, men att sova i husbilen är bättre än att sova i något av våra tidigare boenden.

Skönt att sova i husbilen

Varför är det då så lätt och skönt att sova i husbilen? Jag tror mycket handlar om att vi är utomhus mer. Vi står ofta intill vatten och får havsluft i lungorna. Vi rör oss mer, cyklar framför allt en del. Men samtidigt kan det inte vara hela sanningen, för när vi bodde i Vimle var jag utomhus mycket och rörde mig faktiskt mer än jag gör nu.

Sängarna är bra i vår FrankieBoy! Vi har även köpt till en extra tjock bäddmadrass på våra sängar för ytterligare comfort. Åh det är så sköna sängar och vi är aldrig stela när vi vaknar på morgonen heller. Men vi hade bra sängar förut också, senast en Tempursäng.

Det jag tror mest på är mängden intryck. Vi upplever så mycket när vi byter vyer. Vi träffar nya människor och vi lär känna nya platser. Dagarna rusar iväg och när vi går och lägger oss är vi alltid ordentligt trötta och klara för vår nattsömn.

Så alla intryck ihop med att vi är utomhus mer tror jag är nyckeln. I alla fall för mig.

När en inte sover gott

Sen finns det så klart en massa orsaker till att en kan ha en kass natt. Här är några exempel vi råkat ut för.

Fåglar

Ja de inte bara skränar klockan 4 på morgonen, de går på taket. I vårt fall så studsar de alltså runt 70cm över huvudet typ. Det vaknar jag av. Dessutom är de inte tysta – så det blir störande. Vi ska köpa en plastorm och lägga på taket, det skrämmer tydligen bort fåglarna från att spatsera där. Ett gissel mindre!

Fest och sång på camping/ställplats

På fredag och lördagskvällar är det ofta fest på campingarna har vi märkt. Det är livemusik blandat med DJ och karaoke. Det senare kan ge upphov till toner som skär genom märg och ben. Ofta kan jag känna mig störd på detta när jag går och lägger mig, men jag somnar ju direkt ändå. Har aldrig vaknat av att det är oväsen på campingar eller ställplatser. Det är ju ganska hårt med att det ska vara tyst mellan ex. 23-7.

Otrygghet

En natt kunde jag inte sova då jag kände mig otrygg. Vi stod helt själva på en golfklubb, i skogen, men ganska nära en väg. Vi hade inte bott i bilen så länge så jag hade inte hunnit bygga upp min grundtrygghet. Jag tyckte jag hörde ljud hela tiden. Att det kom bilar, älgar, björnar, vargar.. ja ni ser.. helt orealistisk rädsla. Men rädsla är inte förståndig, och när jag vaknar mitt i natten tror jag alltid det värsta. Jag har bara känt denna otryggheten den enda natten och det är alltså inte ett problem men jag sov inte gott då.

Regn & blåst

Jag älskar att sitta och kura inne i husbilen när regnet smattrar på taket. Men när det haglar och blåser är det mindre kul. Särskilt om det är på natten och vindarna tar i ordentligt, då går det inte att sova. Jag gillar ju blåst, men det får vara lite lagom på natten 🙂

/Ann

Vill du se mer av vår vardag?

Anna & Roger Forsberg

Anna och Roger Forsberg

Vi bor på heltid i vår husbil FrankieBoy. Arbetar deltid med digitala tjänster i egna företaget VimleWebb AB. Lever så mycket bättre med hela Europa som vårt vardagsrum.

Båda två är förändringsberoende och nyfikna. Lever minimalistiskt och är tillsammans 24/7. Använd gärna meny och sökfunktion för att läsa mer om oss, våra erfarenheter, boplatser och färdvägar.