Sömn, rörelse & sällskap

sintra

Vi lyssnar gärna på sommarpraten i P1, fast via podfunktionen då vi aldrig kan passa tiden och lyssna när det sänds.

Förra året började vi flitigt men när vi rullade ut i Europa så var det så mycket annat som tog vårt fokus så vi glömde faktiskt av det. I år hoppas jag det blir annorlunda, jag vill gärna lyssna och ska ladda hem alla avsnitt så jag har dem lättillgängliga.

Anders Hansens sommarprat

I söndags kväll lyssnade vi på Anders Hansens sommarprat. Han är överläkare i psykiatri och det var ett väldigt intressant program han bjöd på.

Han pratade om att vi är så deprimerade trots att vi aldrig haft en så bra välfärd. Vi lyssnade på detta samma dag som vi hade publicerat inlägget om att jobba mindre. Vi syftar i vårt inlägg på många saker som tiden räcker till om en jobbar mindre, till exempel att hänga med mer människor som en tycker om och mer rörelse.

Anders tar upp tre punkter som är viktiga för oss och vår hjärna: sömn, rörelse och sällskap. Alla de tre punkterna är något vi försummat när vi jobbat för mycket.

Numera sover vi oftast 8-9 timmar, cyklar/går varje dag och har varandra i närheten hela tiden. Så det är med andra ord vetenskapligt bevisat att vi lever så mycket bättre!

Bilden är från när vi var i Sintra.

/Anna & Roger

Vill du se mer av vår vardag?

Anna & Roger Forsberg

Anna och Roger Forsberg

Vi bor på heltid i vår husbil FrankieBoy. Arbetar deltid med digitala tjänster i egna företaget VimleWebb AB. Lever så mycket bättre med hela Europa som vårt vardagsrum.

Båda två är förändringsberoende och nyfikna. Lever minimalistiskt och är tillsammans 24/7. Använd gärna meny och sökfunktion för att läsa mer om oss, våra erfarenheter, boplatser och färdvägar.