Soluppgångar & solnedgångar

Los naranjos

Det kanske är orättvist, men våra dagar blir också längre nu. 

Vi har längre dagar i Spanien än i Sverige just nu. Det är ljust och härligt i 9.37 timmar idag här i Rincon. De sociala flödena fylls av glädjetjut från svenskar över att dagarna blir längre nu. Att det har vänt. Och det är härligt, vill ni ska få mer ljus! Och det är likadant här i Spanien, våra dagar blir också längre.

Solen går upp 8.27

Mornarna är kalla. Igår morse var det 11 grader kl. 8. Ja kallt, men visst, väldigt mycket varmare än det är i Sverige. Det är först framåt 11-tiden som solen värmt upp luften såpass att shortsen åker på och koftan av. Dagtid använder vi inga jackor och jag har inga sockar på mig. I Alingsås är det mörkt en halvtimme längre på morgonen, där går solen upp 8.55 idag.

Solen går ner 18:04

Är det sol och behagliga 16-22 grader på dagen så njuter vi i shorts och linne fram till ca 17. Då är solens strålar inte lika varma och luften blir kall. Då får en klä på sig om en vill vara ute. Vi kryper in, har fönster och dörrar öppna så länge det går, men tycker om att jobba samt mysa i bilen när mörkret faller. I Alingsås går solen ner 15.22 idag efter att ha varit uppe i 6.27 timmar. Alltså tre timmar kortare dag i Alingsås än i Rincon.

Dagarna blir längre

Dagarna blir längre för varje dag, men här ändras det bara med någon minut per dag, det går mycket fortare och är mer påtagligt i Sverige. I slutet av mars är det Sverige som har längre dagar, bra vi vänder kosan hemåt till våren, så vi inte missar för många soltimmar 🙂

Ljuset är helt fantastiskt och vi njuter även för er som befinner er i mörkret i Sverige. Bilden är från en soluppgång i Los Alcazares.

/Anna

Vill du se mer av vår vardag?

Anna & Roger Forsberg

Anna och Roger Forsberg

Vi bor på heltid i vår husbil FrankieBoy. Arbetar deltid med digitala tjänster i egna företaget VimleWebb AB. Lever så mycket bättre med hela Europa som vårt vardagsrum.

Båda två är förändringsberoende och nyfikna. Lever minimalistiskt och är tillsammans 24/7. Använd gärna meny och sökfunktion för att läsa mer om oss, våra erfarenheter, boplatser och färdvägar.