Småfixat lite i FrankieBoy

fix i husbilen

Vi läser att all den extra tiden i hemmet nyttjas till att fixa och greja i hem och trädgård i dessa tider. Det gör vi också!

Även om vi, i princip, alltid är hemma i vårt hem så passar vi ofta på att greja lite extra när vi står parkerade hemma-hemma. Ett himla bra ord! Vi är alltid hemma i FrankieBoy, men när vi är i Partille på vår folkbokföringsadress är vi ju hemma-hemma!

När vi är där har vi dessutom närhet till Jula, Byggmax, Trädgårdslandet och alla affärer som finns i Allum. Allt inom promenadavstånd, vilket så klart underlättar när vi behöver fixa och dona.

Så vi fick gjort lite när vi stod hemma-hemma i förra veckan.

Liten hörnhylla

Det finns ett litet väggutrymme bredvid passagerarstolen när den är vänd mot bodelen. Där har vi nu satt en hylla för några led-blockljus. Ljuset från dessa lyser varmt över hela sittgruppen.

Hyllan är gjord av en hörnhylla i trä som Roger sågat till för att passa platsen där den skulle sitta. Sen använde vi en hyllkonsol i trä som vi la ner, skruvade konsolen i hyllan och sen skruvades konsolen fast mot trädelen på soffan. Bara lätta saker på hyllan så behöver inte fästas på annat sätt.

hylla i husbilen

Liten hörnhylla i trä, funderar på att lasera den vit men inte bestäm oss än.

hylla Frankie 840

Så här har vi satt fast hyllan, bara skruvat fast konsolen i höger sida i trä.

Korg för Annas prylar

Det går ju inte att få nog med smart förvaring. Eftersom jag (Anna) börjat sticka så behöver jag någonstans där jag lägger stickningen, pincetter (favoritverktyg) och min analoga kalender. Med den här nya och snygga korgen har jag min plats för mina prylar. Den står under ovan hörnhylla när vi står still och när vi rullar flyttar jag fram den en meter på hyllan bara. Perfekt och snygg lösning som alltid är inom räckhåll oavsett om vi är på rull eller inte.

Korg i tyg för bland annat stickning

Blommor

Som kontrast till all purpurfärg vi har i kuddar och gardiner har vi utökat inredningen med lite plastblommor i vitt och grönt. Eftersom det är blommor i plast behövs ingen ytterkruka, så jag stickade en strumpa runt plastkrukan. Jättenöjd, blev resårstickning och så virkade jag en kant upptill och nertill.

Plastväxt med stickad kruka

Gummilisterna insmorda

Alla gummilistor på dörrar och luckor är insmorda med silikonstift. Det var nog väldigt behövligt för det sa bara ”slurp”. Ska göra det igen för att ge listorna det de troligen vill ha och behöver.

Tappskydd under stol

Under kaptensstolarna är det hål i golvet intill stolarnas underrede. Genom dessa hål har det tappats otaliga saker. Chips, stickor, pennor och allt annat möjligt som jag håller i händerna. För ja, det är bara jag som tappar saker. Men nu har Roger gjort ett tappskydd av ett tunt och fint armeringsnät. Nu kan jag tappa hur mycket som helst, inget faller ner under golvet!

Skydd för att slippa försöka fiska upp allt möjligt under stolen.

Vi boar in oss mer och mer, vi älskar verkligen vårt hem och har inga planer på att avsluta den här livsstilen, även om vi börjat introducera er i vårt spånande och framtidstankar!

/Anna & Roger

Vill du se mer av vår vardag?

Anna & Roger Forsberg

Anna och Roger Forsberg

Vi bor på heltid i vår husbil FrankieBoy. Arbetar deltid med digitala tjänster i egna företaget VimleWebb AB. Lever så mycket bättre med hela Europa som vårt vardagsrum.

Båda två är förändringsberoende och nyfikna. Lever minimalistiskt och är tillsammans 24/7. Använd gärna meny och sökfunktion för att läsa mer om oss, våra erfarenheter, boplatser och färdvägar.