Skulle vilja dela allt detta med dig pappa!

Bo haraldson

Det är nu 14 år sedan min pappa dog i lungcancer. Idag skulle han blivit 86 år.

Av olika anledningar hade jag en usel relation till pappa under många år. Men tre år innan han dog fick jag äntligen den pappa jag längtat efter i alla år. Det skedde i Spanien, när jag och Roger gifte oss. Vi spenderade många dagar tillsammans där i Estepona inför och efter vårt bröllop och lärde känna varandra på nytt, på neutral mark.

Pappa och havet

Min kärlek till havet har ni nog inte missat. Och även om jag inte alltid tyckte om att följa med pappa i hans båt, Anna Viking, så har jag alltid gillat vyerna. Att se horisonten och havet smälta samman. Att bada i ett stilla hav. Känna lukten av tång (i lagom dos) och följa formerna på omkringliggande klippor. Vi rodde i jollen, testade vindsurfing och vattenskidor. Doften av gasol när Ruth lagade mat påminns jag om varje gång jag tänder vår gasolspis i vår husbil.

Anna viking

Jag önskar att vi fått fler år tillsammans, pappa och jag. Jag hade älskat att få dela med mig av alla platser vi besökt, många samma som han också älskat. Att få berätta om varje förändring i vårt liv och känna hans stöd oavsett om resten av världen tycker idén är korkad. Han hade också älskat att få höra om allt vi upplever

Ta mig till havet

Denna sång av Peter Lundblad spelades på din begravning, pappa. Jag tänker alltid på dig när jag hör den. Jag tänker också alltid på dig när jag sätter fötterna i havet, vilket jag gör så ofta jag kan. Du är alltid hos mig när jag besöker en hamn. Dessa raderna i låten Ta mig till havet är till dig och mig, det är vår gemensamma kärlek till havet som beskrivs i min tolkning.

Kanske något berusad
Fastän glasklar ändå
När ett sinne I taget
Fylls av allt jag kan få
Om jag lever imorgon
Spelar ingen roll alls
Vi har hört havet spela
Våran sommarnattsvals

/Anna

Vill du se mer av vår vardag?

Anna & Roger Forsberg

Anna och Roger Forsberg

Vi bor på heltid i vår husbil FrankieBoy. Arbetar deltid med digitala tjänster i egna företaget VimleWebb AB. Lever så mycket bättre med hela Europa som vårt vardagsrum.

Båda två är förändringsberoende och nyfikna. Lever minimalistiskt och är tillsammans 24/7. Använd gärna meny och sökfunktion för att läsa mer om oss, våra erfarenheter, boplatser och färdvägar.