Skönt med ljuv musik i husbilen

musik i husbilen

Sitter och jobbar i husbilen utanför Rogers jobb idag. Har stereon på och njuter av skön och lugn musik i högtalarna!

Jag är inte en person som måste ha på musik i alla situationer, går till exempel aldrig med hörlurar i öronen när jag förflyttar mig. När jag tränar behöver jag dock hög musik. Och när jag städar. Och när jag kör bil!

Men nu i husbilen märker jag att jag gärna sätter på radion eller någon spellista så fort jag är hemma i bilen. Man kan ju undra varför. Jag trivs nämligen när det är tyst. Men som sagt, nu sätter jag gärna på stereon och lyssnar på ex. Lugna Favoriter. Ny livsstil ger nya rutiner och det här att lyssna mer på musik gillar jag. Det blir även lite P3 och P4 när radion är på.

Vår bilstereo, en Alpine INE-W9870, är den som ingick för modellen, vi har inte gjort något extra val för den. Vi har högtalare i förardelen men också två högtalare över soffdelen, man kan välja till ytterligare men för oss räcker detta utmärkt. Stereon är jättebra! Vi kopplar ihop den med våra telefoner via bluetooth för att spela spellistor från våra musikappar och den har en bra GPS som anpassar sig efter bilens storlek som vi fyllt i. Och ljudet är bra!

För att spela när man inte kör så aktiverar man stereon i ”sambandscentralen” och då kan man styra den med en fjärrkontroll. Samma knapp aktiverar kontakten där vi har vårt wifi och vår antenn. Denna förbrukning belastar bodelsbatterierna (som laddas när man kör och via våra solceller.)

Vad har du för rutiner med musik? Lyssnar du jämt eller vad är ditt behov?

/Anna

Vill du se mer av vår vardag?

Anna & Roger Forsberg

Anna och Roger Forsberg

Vi bor på heltid i vår husbil FrankieBoy. Arbetar deltid med digitala tjänster i egna företaget VimleWebb AB. Lever så mycket bättre med hela Europa som vårt vardagsrum.

Båda två är förändringsberoende och nyfikna. Lever minimalistiskt och är tillsammans 24/7. Använd gärna meny och sökfunktion för att läsa mer om oss, våra erfarenheter, boplatser och färdvägar.