Det är skillnad på camping och camping

långasjönäs camping

Bemötandet och känslan på en camping gjorde att vi åkte därifrån snabbt, och valde en annan inte långt därifrån. Vilken skillnad!

Vi hade planerat att stanna på en camping i några dagar efter ankomsten till Sverige. Dels för att landa, men också för att vänta på en datorreparation. Och också för att vi var nyfikna på den lite avskilda delen på campingen Skönstavik i Karlskrona. Dessutom skulle vi träffa ett annat par som precis flyttat in i sin husbil.

Första intrycket är viktigt

Nu blir det gnäll, vi gillar ju verkligen att hylla boplatser, vi gör ju det varje månad i vår lilla utmärkelse om bästa boplatsen, men allt är inte guld och gröna skogar så nu får ni läsa om hur vi påverkas av var vi väljer att bo, där första intrycket verkligen är viktigt och i det här fallet var så olika.

Mycket ogästvänligt på Skönstavik

Bokade via internet, men bokningen fastnade i systemet så jag fick ringa och de ordnade då så den gick igenom. Vi hade önskemålet att stå i den avskilda delen och det var inga som helst problem sa de och bokade oss på den enda lediga platsen som var kvar. När vi kom fram till campingen, som ligger precis vid havet, gick Roger och checkade in. De sa då att vi inte kunde stå där för den hade inte ström, vilket vi ville ha, och hade angett vid bokningen. Men vi blev hänvisade till en plats på ”ängen” istället. Som ligger intill.

Vi åkte och tömde och fyllde vårt vatten. Irritationen växte när det visade sig att de inte hade en koppling för färskvattnet så vi var tvungna att stå med ett slanghandtag och spruta ner vatten i vår tank. De förstod inte alls vad vi menade med att det borde vara en ”Gardena-koppling” som vi kunde koppla in vår egna slang på, fast de hade ett sånt utkast för de som har fast toatank. Andra detaljer runt servicestationen störde vi oss också på, men det kan vi lämna därhän nu.

När vi var klara med vattnet åkte vi mot vår plats, men det var ett litet dike i gräset för att ta sig över till ängen så vi var tvungna att vända och åka tillbaka för att sedan åka ner på ängen på annan plats än vad kartan visade. Under tiden jag vände bilen gick Roger ner och konstaterade att det var väldigt ojämt och att elstolparna var riktigt gamla, vilket kändes otryggt. Vi dividerade ett litet tag, vi hade ju bestämt att vi skulle träffa ett par som står där på säsong. Men nej, när känslan är fel är det bara att åka vidare.

Så tillbaka till receptionen och be om pengarna tillbaka. ”Nämen det vet jag inte hur jag, får ringa chefen”, sa personen som checkat in oss. Helt ok. Men chefen svarade sin anställde ”Jag ska bara klippa klart först..” Han satt alltså på en åkgräsklippare och kunde inte kliva av när han var efterfrågad av sin nyanställde personal som möter kunderna. Så ointresserad fast han visste vårt ärende. När han kom in i receptionen så var han helt likgiltig för vårt problem. Men vi fick våra pengar tillbaka och vi rullade därifrån. Besvikna och irriterade.

Långasjönäs Camping är en höjdare

Vi hittade en ACSI camping i Karlshamn, Långasjönäs Camping, bara några mil från den andra campingen. Jag ringde när vi satt i bilen och det fanns plats så det var bara att komma så kunde vi få välja vår boplats när vi kom fram. Jag hade spanat in deras hemsida och visste att de hade ca 100 platser och att campingen låg precis vid en sjö. Vatten är ju viktigt, såg mysigt ut samt att de hade fått bra recensioner.

En stund senare rullar vi in på halvön där campingen ligger och blev mycket väl bemötta. Ägaren förklarade hur och var vi skulle leta efter bästa platsen samt hur kort och annat fungerade. Vi fick låna ett par bräder till våra stödben, eftersom platsen vi står på är på gräs och med annalkande regn ville vi säkra upp att vi inte sjönk ner i gräset. Alla frågor besvarades med ett leende och största vilja att lösa vad som behövde lösas. Min irritation från förra campingen rann av mig.

Vi hittade en bra plats, den är 10×10 meter ungefär med utsikter ner mellan träden till sjön.

Jämförelser & summa summarum

  • Priset är lika om en har ACSI, för Långasjönäs är en ACSI camping. Annars är Långasjönäs dyrare än den andra.
  • Långasjönäs ligger intill en sjö och den andra intill havet
  • Långasjönäs ligger i ett fridfullt läge, den andra utmed en väg
  • Fantastisk service i Långasjönäs, den andra hade ingen
  • Privatägd liten camping i Långasjönäs, den andra ingår i NordicCamping, en stor campingkedja.
  • Personlig kontakt i Långasjönäs, central bokning på den andra

Så vi är väldigt glada att vi hamnade i Långasjönäs istället. Här trivs vi verkligen fantastiskt bra. Dessutom löste det sig fantastiskt med paret vi ska träffa, de kommer hit på lördag kväll så vi får hänga i alla fall!

/Anna & Roger

Vill du se mer av vår vardag?

Anna & Roger Forsberg

Anna och Roger Forsberg

Vi bor på heltid i vår husbil FrankieBoy. Arbetar deltid med digitala tjänster i egna företaget VimleWebb AB. Lever så mycket bättre med hela Europa som vårt vardagsrum.

Båda två är förändringsberoende och nyfikna. Lever minimalistiskt och är tillsammans 24/7. Använd gärna meny och sökfunktion för att läsa mer om oss, våra erfarenheter, boplatser och färdvägar.