September månads utgifter

månadsutgifter

Vi har redovisat våra utgifter månadsvis för maj, juni, juli och augusti. Vi börjar tycka det är tjatigt att göra samma sak och på samma sätt.

Så, nu gör vi på ett annat sätt. Vi berättar istället vad vi upptäckt, vad vi lärt oss och hur det påverkat våra utgifter istället för att specificera kronor.

Vi har kört 211 mil den här månaden, från Alingsås i Sverige till Oostkapelle i södra Nederländerna. Vi passade på att tanka diesel och LPG-gasol i Tyskland där det är billigast, hittade en bra station alldeles vid gränsen med rätt priser.

Storstäder blir dyrt

Det är ju ingen överraskning egentligen, men det blir väldigt tydligt nu. Vi betalade nästan 400,-/natt i Köpenhamn. Vi köpte i princip inget alls, bara varsitt glas vin och lite jordnötter. Spenderade pengarna på att bo. Kylskåpet var fyllt i Sverige så vi hade mat tack och lov.

Amsterdam var också dyrt, där valde vi att bo på CityCamp som kostade 20€ per natt nu i lågsäsong, men vi åt inne i Amsterdam en del. En middag bestående av pannkakor, en frukost med varsin bagel, ett glas vin till mellanmål och pommes ett annat mellanmål – 1000,- kostade det allt som allt! Inte billigt. Men gott.

Amsterdam Amsterdam

Broavgifter & besiktning

När vi drar på oss kostnader för broavgifter och besiktning samma månad blir ju ökningen ganska stor procentuellt. Det blev en ökning med nästan 15% bara på grund av det.

Mat & restaurang

Vi har lyckats sänka våra matkostnader! Något vi faktiskt jobbat aktivt med. Så det känns jättekul! Och då har vi ju ännu inte kommit till de länderna som har billig frukt och grönt. Vi har ätit och druckit ute lite mer än vanligt, ett glas vin här, en kaffe där, och så hej-då-middagen innan vi åkte från Sverige samt njutningsmåltiderna i Amsterdam. Så totalt med mat och restaurang så blev det ganska mycket i september, men även om vi inte ätit ute så hade matkostnaderna varit mycket lägre än tidigare!

Inga nöjen och mindre extra gött

Vi har inte haft några andra nöjen den här månaden. Jo, vi betalade €3 var för att gå ut på en strand i St Peter Ording. Dessutom finns det bra mycket finare stränder, som inte kostar något.. Sicket nöje 😀 Men vad vi har haft det bra. Vi har strosat och cyklat. Upptäckt och upplevt.

Visst har våra kafé och restaurangbesök varit härliga nöjen! Vi köpte lite billigt gott på Citti Flenburg, det har räckt länge så det har inte blivit så mycket mer av chips, vin och annat gött än det vi redan har i bilen. Och det räcker lite till.

Ja, det blev lite utgifter i september också och det lär bli det i oktober med. Hoppas du tycker det var roligt att läsa fast jag la upp det på ett annat sätt denna månaden. Hur vi gör framöver får vi se 🙂 Berätta gärna vad du vill veta!

/Anna

Vill du se mer av vår vardag?

Anna & Roger Forsberg

Anna och Roger Forsberg

Vi bor på heltid i vår plåtis Vega. Arbetar deltid med digitala tjänster i egna företaget VimleWebb AB. Lever så mycket bättre med hela Europa som vårt vardagsrum.

Båda två är förändringsberoende och nyfikna. Lever minimalistiskt och är tillsammans 24/7. Använd gärna meny och sökfunktion för att läsa mer om oss, våra erfarenheter, boplatser och färdvägar.