Sätta fast camping­mattan I hård mark

spikar att sätta fast mattan med

I över 1,5 år har vi letat efter bra grejer att sätta fast vår campingmatta med och som funkar även där underlaget är packat och hårt.

När vi boar in oss på en ställplats eller camping lägger vi gärna ut en matta utanför dörren för det känns hemtrevligt. Men vi har haft svårigheter att sätta fast den när marken är hård. Vi har letat, på varenda campingbutik vi varit inne i, men inte hittat någon lösning som funkat. Har inte känt att vi kan lita på att mattan ligger kvar när det blåser. Men nu så!

spikar till utemattan

Smidiga, lätta, nätta och effektiva!

Våra vänner Lena och Bosse (som skriver på bloggen Lenas nya liv) står här på Villasols Camping i Benidorm (de är de som lockat hit oss) och av Bosse fick vi prova några spikar, ca 8 cm långa med en hatt, som en kan banka ner även i hård packad sand/grus. Äntligen sitter mattan ordentligt fast! Ska bli spännande att se hur vi får loss den.. 😀

Vi har provat följande varianter innan

  • stenar (lägga ut stenar i kanterna på mattan funkar ju fint, om det finns stenar i närheten att använda och som är tillräckligt stora för att ge rätt tyngd)
  • tältpinnar (funkar där det är mjuk mark, typ i skog eller på strand)
  • plastpinnar (funkar inte nånstans – de är nu återvunna i behållaren för plats)

Tältpinnarna är användbara på mjukt underlag men platspinnarna är värdelösa!

Många använder stora vattenbehållare som ställt ut runt mattans kant, men vi tycker inte det är fint och dessutom fick vi höra att vattnet i behållarna kan ge förstorningsglaseffekt som kan orsaka brand i soligt väder och det vill vi så klart inte riskera.

Men de här spikarna är toppenbra! Små och smidiga. Bankas i med en vanlig liten hammare. Vi ska åka till campingbutiken här i Benidorm och se om vi kan köpa på oss några påsar nu när vi äntligen hittat lösningen! Tack Bosse!

/Anna & Roger

Vill du se mer av vår vardag?

Anna & Roger Forsberg

Anna och Roger Forsberg

Vi bor på heltid i vår husbil FrankieBoy. Arbetar deltid med digitala tjänster i egna företaget VimleWebb AB. Lever så mycket bättre med hela Europa som vårt vardagsrum.

Båda två är förändringsberoende och nyfikna. Lever minimalistiskt och är tillsammans 24/7. Använd gärna meny och sökfunktion för att läsa mer om oss, våra erfarenheter, boplatser och färdvägar.