Så här känns det fem månader senare

summering efter fem månader

Helt galet vad tiden går fort när en har roligt! Det är nu (om en vecka) fem månader sedan vi flyttade in i FrankieBoy och lämnade lägenheten och den traditionella livsstilen, med fast boende.

Vi hade ju 8 stycken Varför? helt klara för oss när vi tog det här beslutet att sälja allt och flytta in i en husbil. Här kommer en summering kring hur det ser ut med det efter 5 månader. Har det blivit som vi hoppats och förväntat oss?

Har våra förväntningar infriats?

Varje rubrik nedan länkar vidare till respektive inlägg om de åtta olika anledningarna till varför vi bytt livsstil.

Förändringen i sig

Vi älskar förändringar. Att befinna oss i nya sammanhang och upptäcka saker som vi aldrig hade stött på utan att genomföra en förändring. Vi gillar utmaningar och ny erfarenhet och kunskap.

De här 5 månaderna har vi lärt oss massor! Har upptäckt en ny värld, en community och många nya möten. Så om vi skulle sluta med det här livet nu, har vi ändå fått det bästa en förändring kan ge. Vänner, minnen och nya upplevelser.

Vill resa mer

Oj vad vi reser! Varje dag om vi vill. Eller så stannar vi lite längre. Beroende på vart vi reser så klart. Och vad vårt behov är. Just då. När vi flyttar oss kanske vi dessutom bara flyttar ett par mil. Vi gör som vi vill. Men reser hela tiden.

Vi har ju än så länge bara varit i Sverige. Om en vecka drar vi långsamt söderut genom landet och inom kort lämnar vi gränsen bakom oss. Känslan att kunna dra vidare till något nytt att upptäcka precis så ofta vi vill är så häftigt och mäktigt! Att kunna styra över var vi fysiskt befinner oss. Hela tiden. Går inte att beskriva.

Umgås istället för att förgås

Vi vill vara tillsammans. Ha mer tid bara vi två. Vi har valt varandra och vi trivs bäst när vi befinner oss i samma rum. Närheten till varandra ger oss så mycket energi, livslust och tillfredsställelse.

Under de här månaderna har vi verkligen fått mer tid tillsammans, särskilt på slutet då Roger sagt upp sig från sitt tidigare jobb och nu arbetar i mitt bolag VimleWebb.

Gå barfota mera

Detta varför handlar om att slippa svenska vintern, och den är ju inte här än så inget har hänt här. MEN jag har gått barfota mycket denna sommar, trots behov av stödstrumpor för att mitt sår ska läka (vilket det nu gjort!).

Leva i nuet hela tiden

Det här upplever vi ännu starkare nu efter 5 månader. Hur viktigt det är att vi faktiskt gör detta nu, när vi vill och när vi kan. Denna livsstil ger förutsättningar som vi inte kunde ana. Genom att acceptera, anpassa och accelerera kring det vi har så skapar vi det bästa för oss. Vi får det liv vi vill ha och behöver. Så tacksam för detta!

Spara pengar

Minska utgifterna, öka valmöjligheterna och leva rikare. För oss handlar att spara pengar inte bara om att lägga pengar på hög. Även om vi gärna gör det delvis också för oförutsedda framtida utgifter.

Vi har varit helt transparenta med vara månadsutgifter de här månaderna. Och vilken dag som helst kommer även utgifterna för augusti (och där sprängs alla budgetar rejält!). När vi drar ner i Europa börjar det bli riktigt spännande, då allt kostar annorlunda än i Sverige. Men vi har minskat våra utgifter för varje månad och vi lär oss vad som kostar vad. Vad vi kan spara på, vad vi gärna lägger pengar på och vad vi faktiskt kan strunta i. Medvetenheten över vad saker och ting kostar har ökat enormt.

Minimera mera

Vi vill äga färre saker, vill ha färre saker omkring oss som tar energi och kräver omvårdnad. Vår omvårdnad vill vi ge till varandra, familj, vänner, djur och växter. Och gärna också till vår värld, vårt jordklot. De prylar vi har tar vi så klart ta hand om.

Och inte har vi saknat något av allt det vi har sålt. Jo en kastrull, en liten äggkokarkastrull. Så det har vi faktiskt köpt en ny på Ullared när vi ändå var där. Det är inte jobbigt att inte ha prylar. Tvärtom.

Nyfikenheten

Vad händer när vi gör en sån här förändring? Hur påverkas vi och våra värderingar? Vad uppskattar vi i det traditionella sättet att leva? Vad saknar vi? Vi är också nyfikna på nya platser, sammanhang och människor. Och mycket mera.

Hittills har vi fått en del nyfikenhet stillad, men det finns massor kvar. Vi är fortfarande väldigt nyfikna på den här livsstilen, för oss har den ju bara börjat!

Summering

Inte en dag har vi ångrat oss. Inte en dag har vi längtat efter en fast bostad. Inget känns jobbigt. Vi är helt sålda på det här fortfarande och längtar tills vi får uppleva detta i Europa, vars vägar för oss ännu är oupptäckta (för bilsemestern 2001 är preskriberad). Så nej, vi har inga som helst planer på att sluta med denna livsstil!

Bilden är från Öckerö Hamn, en av våra favoritplatser runt Göteborg.

/Anna

Vill du se mer av vår vardag?

Anna & Roger Forsberg

Anna och Roger Forsberg

Vi bor på heltid i vår plåtis Vega. Arbetar deltid med digitala tjänster i egna företaget VimleWebb AB. Lever så mycket bättre med hela Europa som vårt vardagsrum.

Båda två är förändringsberoende och nyfikna. Lever minimalistiskt och är tillsammans 24/7. Använd gärna meny och sökfunktion för att läsa mer om oss, våra erfarenheter, boplatser och färdvägar.