Reseplane­ringen för vår Europaturné har börjat!

Reseplanering europa

Att reseplanera har alltid varit halva nöjet med våra resor, tycker jag. Nu har vi mycket att planera eller stora möjligheter att vara väldigt spontana. Valet är vårt!

Vi vill inte bestämma exakt resväg, eller var vi ska stanna och hur länge. Men det finns vissa saker vi vill förbereda. Och nu har vi börjat! Först ut är Danmark och Tyskland. Får ju ta ett land i taget, annars blir jag alldeles snurrig av all ny kunskap  av områdesnamn, städer, broar, vägnummer etc.

Vad vill vi inte missa på vägen?

Genom att hålla lite koll på sevärdheter som är intressanta och ljuvliga vyer kan vi ju styra rutten efter det. Men samtidigt kommer vi inte stanna överallt, även om det finns intressanta platser. Spontaniteten kommer styra mycket. Men för att kunna vara riktigt spontan är det bra att ha koll på alternativen.

Vilka ställplatser verkar bra?

Det finns mängder av platser att stå på har vi insett när vi kollar ställplatsapparna. Men det finns så klart både bättre och sämre ställplatser. Vi försöker hålla koll på vilka som är bra, så vi kan ta sikte på dem ibland. Men vi vill ju hitta egna smultronställen, som stämmer med vad vi tycker om och som kanske inte alls är ställplatser andra talar om så mycket.

Hjälpmedel för planeringen

Jag sitter med papperskarta, Google Maps i paddan, testar olika ruttplaneringsappar och kikar i alla ställplatsappar i telefonen. Samt alla noteringar jag gjort i Evernote från bloggar jag läst/läser det senaste året. Och självklart använder vi internets fantastiska källa av information.

Vad använder du när du planerar dina resor?

/Anna

Vill du se mer av vår vardag?

Anna & Roger Forsberg

Anna och Roger Forsberg

Vi bor på heltid i vår husbil FrankieBoy. Arbetar deltid med digitala tjänster i egna företaget VimleWebb AB. Lever så mycket bättre med hela Europa som vårt vardagsrum.

Båda två är förändringsberoende och nyfikna. Lever minimalistiskt och är tillsammans 24/7. Använd gärna meny och sökfunktion för att läsa mer om oss, våra erfarenheter, boplatser och färdvägar.