Reflektioner om Italien

tunnlar i Italien

Bara lite reflektioner om Italien, vi spenderade ju endast 4 dygn i landet. Men hann så klart reflektera en del ändå.

Det första var så klart värmen som slog emot oss när vi passerat Brennerpasset i Dolomiterna. Underbart att äntligen få lite varmare klimat. Alldeles perfekt för oss med 20-24 grader! Dessvärre gillar myggorna både Italien och mig.

myggor italien

Tre stora myggbett fick jag på ena benet innan vi ens parkerat klart FrankieBoy på campingen

Nästan alla personer vi träffat och pratat med i olika situationer har kunnat engelska. De som inte varit bekväma med språket har antingen bett en annan person översätta eller försökt med kroppsspråket. Viljan att kommunicera har varit stor!

Rostiga vägräcken mötte oss så fort vi kom ner från bergskedjan, det ser ut som varken myndigheter eller privatpersoner bryr sig särskilt mycket om hur det ser ut i landet. Åkrar, ängar, hyreshus, privata fastigheter, vägar, vägrenar, broar .. överallt saknas omvårdnad. Vi tänker positivt och föreställer oss att de istället prioriterar att hänga med varandra och äta ljuvlig mat tillsammans, men vet att det inte är sanningen. Landets ekonomi är usel, och det märks.

kvitto i italien

Kanske de behöver bättre kvittosystem så de får in företagens skatt…

Det är väldigt intensivt i trafiken, vi undrar om hastighets­begränsnings­skyltarna bara är en fingervisningar, för alla körde om oss. Mängder med tunnlar för motorvägen genom alla berg vi passerar mellan Sestri Levante och Frankrikes gräns. Tunnlarna gav vår GPS Astrid spatt. Hon visste aldrig var vi befann oss, men vi hittade fram ändå. Bara följa motorvägen… och behöver en tömma sitt gråvatten kan en göra det på väldigt många rastplatser och servicestationer utmed motorvägen.

Låglandet mellan Dolomiterna och Liguriens berg var en väldigt trist sträcka utan något att fästa blicken på. Platt, platt och platt, med den ena industrin efter den andra. Men fantastiska vyer utmed hela vägen vi körde när vi lämnat campingen i Sestri Levante.

Ljuvliga vyer i Ligurien

De lagar ljuvliga pizzor och det var inga problem alls att hitta glutenfria varianter av både det ena och det andra i den stormarknad vi besökte.

Roger tyckte så klart det var för få Alfa Romeo på vägarna, vi hade gärna sett fler av dem. Ferraris såg vi faktiskt ganska många.

Vi kommer definitivt att återvända!

/Anna & Roger

Vill du se mer av vår vardag?

Anna & Roger Forsberg

Anna och Roger Forsberg

Vi bor på heltid i vår husbil FrankieBoy. Arbetar deltid med digitala tjänster i egna företaget VimleWebb AB. Lever så mycket bättre med hela Europa som vårt vardagsrum.

Båda två är förändringsberoende och nyfikna. Lever minimalistiskt och är tillsammans 24/7. Använd gärna meny och sökfunktion för att läsa mer om oss, våra erfarenheter, boplatser och färdvägar.