Recept på vegetarisk lasagne

vegetarisk lasagne

Lasagne är ju så ofantligt gott och jag gör en egen tvist eftersom jag inte äter gluten och inte heller kött. Kanske nåt du vill prova?

Då kommer det ett recept igen, börjar ju bli rena kocken här ju! Men det är faktiskt lite kul, för vi har tid numera. Tidigare när vi sprang i vårt ekorrhjul var ju mat något som vi kände oss tvungna att göra och helst skulle det vara snabbt, billigt, nyttigt och gott. Den kombinationen lyckades vi sällan med och då blev ju matlagningen något negativt, eftersom det blev ett misslyckande varje gång.

Nu är det lite roligare. Målsättningen är numera bara gott. Gärna nyttigt och billigt, men snabbt behöver det inte vara. Så här kommer nu ett recept på vegetarisk lasagne som vi gärna njuter av, den är varken nyttig eller billig, men det är ruskigt god, tycker vi!

Den här lasagnen gör vi i en IKEA-form med invändiga måtten 18x25cm och det räcker till 2 riktigt mättande middagar! Resterna blev en perfekt alla hjärtans dag middag med guacamole och tomat- & löksallad till.

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 stor paprika
  • 1 burk krossade tomater
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 buljongtärning (jag använder grönsaksbuljong men du kan ju ta det du gillar bäst och har hemma)
  • 300-400 gram halvtinad spenat, färsk går också utmärkt
  • 2 mozzarella ostar
  • 1 dl soltorkade tomater i olja
  • 2 dl parmesanost
  • 4 dl grädde (sojagrädde, matlagningsgrädde, vispgrädde… välj vad du vill)
  • maizenamjöl
  • bönlasagneplattor (eller vanliga, eller glutenfria eller vad du gillar och kanske har hemma)

Gör den goda vegetariska lasagnen så här

  1. Hacka lök, vitlök och paprika och stek mjukt på lagom värme.
  2. Häll på tomater, tomatpure, buljongtärning och låt det puttra samman lite
  3. Lägg i spenaten och koka tills allt samman blivit en lagom tjock sås, inte för blött alltså
  4. Salta, peppra och ös på med oregano, ställ åt sidan
  5. Värm grädden och häll på maizenamjöl så den tjocknar
  6. Salta och vitpeppra
  7. Dra av från spisen och lägg i en näve med parmesan som får smälta av eftervärmen och ställ åt sidan
  8. Skiva mozzarellaostarna och ställ åt sidan
  9. Hacka de soltorkade tomaterna och ställ åt sidan.
  10. Ta fram en form, smöra den
  11. Varva sedan grönsaksås, lasagneplattor och gräddsåsen. Någonstans där i mitten lägger du ett lager med mozzarellaosten.
  12. Avsluta med gräddsåsen och strö på soltorkade tomaterna och toppa med det sista av parmesanosten

Serveras gärna med en krispig sallad! Smaklig måltid!

/Anna

Vill du se mer av vår vardag?

Vill du se mer av vår vardag?

Vill du se mer av vår vardag?

Då kan vi tipsa om Annas Instastories!

Där läggs filmer på vyer, aktiviteter och andra vardagsgrejer ut. Men även bilder och bildtexter som vi hoppas ger en tydlig inblick i vår livsstil.