Ravin, skog och vackra vyer i Bourgogne

le-rhoin-ravin

I söndags gjorde vi en tur ut i naturen. Vi är lite less på städer så en dag på cykeln ut på landsbygden blev vår sista utflykt från campingen i Savigny-les-Beaune.

Från campingen cyklade vi genom skogen och väldigt branta backar till byn Claviollon, som ligger ett antal hundra meter upp på kanten av ravinen. Men tack vare elcyklarna så kom vi upp och när flåsandet väl upphört så kunde vi njuta av de mäktiga vyerna. Och sen cykla vidare, över fler kullar och ner och upp för backar hela tiden. Till slut kom vi fram till ruinen av det gamla klostret Abbaye Sainte-Marguerite och därefter var det nedförsbacke till byn Bouilland. Vägen tillbaka till campingen blev via bilvägen, men det var bara 3-4 bilar som körde om oss så vi kunde njuta av att fara ner för backarna i ravinen med lilla floden/stora bäcken le Rhoin intill och bergskammarna på var sin sida av oss.

Det blev en skön cykeltur på lite drygt 2 mil, men som sagt väldigt backigt. I det här området såg vi inte en enda vinodling, däremot björk, murgröna, järnek, maskrosor, raps och andra fantastiska växter. Kan verkligen rekommendera en tur i naturen här.

Här är lite bilder från vår lilla cykelutflykt, samt en karta över ravinen. Här kan ni läsa mer om området (på franska dessvärre, men går ju att översätta med Google)

le-rhoin-ravin

Belöningen efter att ha cyklat upp för backarna

Vårblommor

På väg ner hamnar vi på en platå.

Älskar de skira bladen på våren

Här ledde vi cyklarna istället.

Abbaye Sainte-Marguerite

Raps, bergskam och byn Bouilland

Bouilland

Bilvägen ner genom ravinen

Kartan över ravinen

En fin avslutning på påskhelgen var det och vi kommer nog utforska mer av naturen hädanefter istället för städerna, för det här gav mersmak verkligen!

/Anna & Roger

Vill du se mer av vår vardag?

Anna & Roger Forsberg

Anna och Roger Forsberg

Vi bor på heltid i vår husbil FrankieBoy. Arbetar deltid med digitala tjänster i egna företaget VimleWebb AB. Lever så mycket bättre med hela Europa som vårt vardagsrum.

Båda två är förändringsberoende och nyfikna. Lever minimalistiskt och är tillsammans 24/7. Använd gärna meny och sökfunktion för att läsa mer om oss, våra erfarenheter, boplatser och färdvägar.